patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς

Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Ομόνοια, 9/5/2009: "¿δυνεν όρος..."
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Επόμενη

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Obelix

Συμμετέχουν: 08 Δεκ 08

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάϊ 09, 2009 10:49 pm    Θέμα δημοσίευσης: Ομόνοια, 9/5/2009: "¿δυνεν όρος..." Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δεν ξέρω αν πήγε κανείς άλλος από όσους γράφουν εδώ μέσα, εκτός από εμένα, στην πολυθρύλητη συγκέντρωση στην Ομόνοια, σήμερα στις 19:00. Δεν είδα κανέναν γνωστό, αλλά ούτε και κανέναν που να μην έδειχνε για Χρυσή Αυγή. Συγκεκριμμένα:

1) Η "αντισυγκέντρωση" στη Σταδίου, ζήτημα αν έπιανε τα 400 άτομα. Οι γνωστοί (ΕΕΚ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κλπ). Πιό πολύ βάραγαν μύγες, ζήτημα αν ακούστηκαν 4 - 5 συνθήματα. Ισχυρές δυνάμεις ΜΑΤ τους εμπόδιζαν να προσεγγίσουν την Ομόνοια, όπου ήταν η συγκέντρωση των "επιτροπών πολιτών"(;) Οι ίδιες δυνάμεις, σε διάφορα σημεία - π.χ. στην οδό Πειραιώς, εμπόδιζαν και αλλοδαπούς να προσεγγίσουν την πλατεία ("Όχι Ομόνοια σήμερα!", τους έλεγαν). Κάποια στιγμή 5 - 10 κρανοφόροι απομάκρυναν και όσους αλλοδαπούς ήσαν στην πλατεία ήδη - συγκεκριμμένα όσους στέκονταν στα περίπτερα με τις Αλβανικές κλπ. εφημερίδες. Πάντως δεν μου φάνηκε οι αλλοδαποί να έφυγαν ολωσδιόλου από την πλατεία. Υπήρχαν και πολλοί τουρίστες, Γάλλοι, Γερμανοί, κ.α.

2) Η συγκέντρωση των "επιτροπών πολιτών"(;) στην Ομόνοια, ήταν, όπως τους έκοψα, ΛΙΓΩΤΕΡΟΙ. Μόλις και έπιαναν μισό τετράγωνο στην Αγίου Κωνσταντίνου. (Εκτός και αν ήρθαν άλλοι μετά τις 19:30, όταν αποχώρησαν από την πλατεία και κατέβηκαν στην Αγίου Κωνσταντίνου, όπου και φώναζαν συνθήματα της Χρυσής Αυγής, πέταγαν προκηρύξεις της Χρυσής Αυγής, κλπ.) Είχαν μία τεράστια ελληνική σημαία και άλλες μικρότερες, καθώς και 5 - 6 κόκκινες με δικέφαλο αετό (αυτοκρατορικές βυζαντινές σημαίες - αυτές, ιστορικά, είχαν κόκκινο χρώμα, ενώ οι συνηθισμένες είχαν κίτρινο, νομίζω). Κάποια στιγμή, γύρω στις 18:50, κάλεσαν τον κόσμο, "εκτός από τις ομάδες περιφρούρησης", να συμπτυχθεί κάτω από την μεγάλη αυτή σημαία, όπου και εκφωνήθηκαν ομιλίες, έως τις 19:30.

3) Το σύνθημα: "Ελλάς - Τιμή - Χρυσή Αυγή" ή: "Αίμα - Τιμή - Χρυσή Αυγή", αγκάλιαζε καταφανώς ΟΛΟΥΣ τους (λιγωστούς, οπωσδήποτε) συγκεντρωμένους, όσες φορές ακούστηκε, ιδιαίτερα όταν το πλήθος κατέβηκε στην Αγίου Κωνσταντίνου, με πρόθεση, ίσως να κάνει πορέια, όπου όμως εμποδίστηκε(;) από τα ΜΑΤ (δεν είμαι βέβαιος αν έγινε κάτι τέτοιο). Επίσης, στην τελευταία αυτή φάση, οι συγκεντρωμένοι πέταγαν αφειδώς προκηρύξεις της Χρυσής Αυγής. Άλλα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν: "Έξω οι ξένοι απ' την Ελλάδα!", "Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες!", "Αλήτες - Προδότες - Πολιτικοί"...Ο Καρατζαφέρης και ο ΛΑ.Ο.Σ., όσες φορές αναφέρθηκαν από τους ομιλητές, έφαγαν, μάλλον, "γιούχα"...

4) Μία από τις κυρίως ομιλήτριες δήλωσε πως "Η Χρυσή Αυγή είναι Η ΜΟΝΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΕΤΕ!" (εκεί ακούστηκαν χειροκροτήματα,"Ελάς - Τιμη...", κλπ). Το τι είπαν οι άλλοι ομιλητές δεν το άκουσα καλά, διότι η ηχητική δεν ήταν καλή, και πολλοί από αυτούς, από ό,τι κατάλαβα, δεν μιλούσαν αλλά ΞΕΦΩΝΙΖΑΝ "οργίλα" (ένας από όλους χρησιμοποίησε, νομίζω, τη λέξη "Παληοκερατάδες", αλλά δεν είμαι βέβαιος). Εγώ δεν πλησίαζα πολύ - για ευνόητους λόγους! Οι ομιλίες διήρκεσαν από τις 18:50 έως τις 19:30.

Συνολικά, επρόκειτο για κάτι το οποίο προτιμώ να μην το χαρακηρίσω - αυτή τη στιγμή τουλάχιστον. Όπως και δεν θέλω ακόμα να χαρακτηρίσω τον εαυτό μου για το γεγονός ότι, αναμένοντας την εν λόγω συγκέντρωση, την είχα πάρει σε κάποιο βαθμό σοβαρά (σαν μία ενδεχόμενη γνήσια πρωτοβουλία πολιτών) καθώς και τις προοπτικές που ανοίγονταν από αυτήν. Δεν σπεύδω, επίσης, να βγάλω γενικά συμπεράσματα. Ίσως η στάση της αστυνομίας εμπόδισε τους απλούς πολίτες να προσέλθουν (πολλοί ηλικιωμένοι άνθρωποι που περνούσαν από εκεί, μεμψιμοιρούσαν διότι είχε σταματήσει ακόμα και το ΜΕΤΡΟ). Οπωσδήποτε, και αν ακόμα υποθέσουμε πως οι "επιτροπές πολιτών" εκπροσωπούν πραγματικά πολίτες(;;;), η Χρυσή Αυγή είχε καταστρέψει τη συγκέντρωση πριν αυτή ακόμα αρχίσει.

Ίσως πρέπει να περιμένουμε και άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις, πριν συμπεράνουμε κάτι. Πάντως αν τα πράγματα συνεχίσουν όπως σήμερα, όσον αφορά τις συγκεντρώσεις αυτού του είδους, τότε...(ΤΙ περιμένει κανείς όταν οι διοργανωτές και οι ομιλητές αποδίδουν εύσημα στη Χρυσή Αυγή;)

Nikoss
Site Admin

Συμμετέχουν: 07 Απρ 08

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάϊ 09, 2009 11:44 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πύρρειος νίκη, της Χρυσής Αυγής

Κατάφεραν να την καπελώσουν, διώχνοντας όμως όλο τον κόσμο, που θα ήταν διατεθειμένος να παραβρεθεί...

Οι χρυσαυγήτες ήταν εκεί από τις τρεις, με πρόσχημα ότι φυλούν τον χώρο απ’ την «αντιρατσιστική» αντισυγκέντρωση, όμως δεν άργησαν να βάλουν στρατιωτικά εμβατήρια, διώχνοντας τον κόσμο που δυσανασχετούσε μαζί τους...

Πάντως μέσα στο πολεμικό κλίμα, που κατάφεραν να δημιουργήσουν οι «αντιρατσιστές» του Σόρος και οι χρυσαυγήτες, δεν μπορούσε να περιμένει κάποιος, μεγάλη προσέλευση από ανοργάνωτους πολίτες.

Περισσότερα, όπως και συμπεράσματα που βγαίνουν, θα τα συζητήσουμε εδώ...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
kapoios....
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάϊ 10, 2009 2:33 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Χαίρετε, είδα το site σας από τα τρικάκια τα οποία πετάξατε σήμερα και τα οποία κάποιος από εσάς έδωσε και προσωπικά στον Αρχηγό της Χρυσής Αυγής.
Αλλά τέλος πάντων, μικρή σημασία έχει αυτό.
Εγώ θέλω να ρωτήσω τον "Obelix" αφού θεωρεί ότι οι "κακοί Χρυσαυγίτες" καπέλωσαν τη συγκέντρωση και έδιωξαν κόσμο, το κατά πόσο ήταν δυνατόν να ΓΙΝΕΙ η συγκέντρωση εάν δεν ήταν η Χρυσή Αυγή εκεί.
Θα την περιφρουρούσε το... "πατάρι" μήπως ή θα τα έβρισκε με τους υπόλοιπους "αντικαπιταλιστές" "συντρόφους; Rolling Eyes
Επιστροφή στην κορυφή
Δ. Τούμπανης
Site Admin

Συμμετέχουν: 29 Νοέ 08

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάϊ 10, 2009 9:16 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

[quote:37b0874417="Obelix"]4) Μία από τις κυρίως ομιλήτριες δήλωσε πως "Η Χρυσή Αυγή είναι Η ΜΟΝΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΕΤΕ!" (εκεί ακούστηκαν χειροκροτήματα,"Ελάς - Τιμη...", κλπ).

Obelix περιγράφεις γεγονότα που έπεσαν στην αντίληψη σου αλλά δεν βλέπω να βγάζεις κάποιο μάθημα από αυτά. Δεν ήμουν εκεί, γιατί όπως έχει δηλωθεί σε άλλη ενότητα, αν υπάρξει χρυσαυγήτικο καπέλωμα, (με όλες τις αναπόφευκτες συνέπειες) εμείς δεν έχουμε καμιά θέση στην συγκέντρωση. Όμως είμαι σε θέση να γνωρίζω ποια είναι η γυναίκα που μίλησε, σε ποια συγκεκριμένη περιοχή του κέντρου μένει και τι βιώνει καθημερινά αυτή, η οικογένεια της, και οι γείτονές της. Αντί να κάνεις «ρεπορτάζ», μήπως θα ήταν πιο ωφέλιμο για την συζήτηση και για όλους μας εδώ να προσπαθήσεις να βγάλεις κάποια συμπεράσματα π.χ απ’ την δήλωση αυτής της γυναίκας; Να μη μείνουμε στα φαινόμενα αλλά να πάμε πίσω απ’ αυτά, στις αιτίες τους; Δεν βλέπω γιατί πρέπει (όπως λες) «να περιμένουμε και άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις, πριν συμπεράνουμε κάτι».
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάϊ 10, 2009 9:29 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τωρα πλεον εχω πειστει οτι η Χρυση Αυγη λειτουργει προβοκατορικα
και διωχνει κοσμο απο πατριωτικες συγκεντρωσεις.Μεχρι χθες νομιζα απλα οτι εχουν μια μαυρη ιδεολογια και ειναι εκτος τοπου και χρονου.
Ομως ημουν επισης σιγουρος οτι απο τους συμμετεχοντες στο patari.org
ελαχιστοι θα συμμετειχαν απο φοβο μην βρεθουν στην ιδια εκδηλωση με τους Χρυσαυγιτες.
Τωρα το θεμα ειναι τι γινεται σε αυτην την περιπτωση.
Τα παραταμε η οργανωνομαστε σε ενα φορεα παρα τις οποιες ιδεολογικες διαφορες και αγκυλωσεις μας?
Ο χρονος κυλαει εις βαρος της Ελλαδας και του λαου της.
Οι αγεννητοι θα μας δικασουν
και οι νεκροι
Κ.ΠΑΛΑΜΑΣ
Επιστροφή στην κορυφή
Διακομιστής
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάϊ 10, 2009 10:09 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εθεάθη λέει, «ο πρώην σύντροφος και νυν ρατσιστής (του Παταριού) Τούμπανης. Πετούσε κατάπτυστα τρικάκια εναντίον των μεταναστών έχοντας για παρέα τον έτερο του παταριού, τον Κώστα τον Υδραυλικό»

Ε, να μάθουν και οι χρήστες του «παταριού» τι έγραφαν αυτά τα «κατάπτυστα» τρικάκια:

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για το λαθρο-μεταναστευτικό. Ν’ αποφασίσει ο ελληνικός λαός αν θέλει ν’ αυτοκτονήσει ως έθνος

Δεν θα γίνουμε Παλαιστίνιοι των Βαλκανίων. Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Kοινωνία με εθνική συνοχή. Όχι κόλαση αλλήλο-συγκρουόμενων φυλετικών γκέτο. H αμερικανοποίηση NO PASARAN!

Να τιμωρηθούν σκληρά και να απελαθούν για πάντα όλα τα εγκληματικά στοιχεία

ΟΧΙ στη μαφιόζικη διακίνηση κινέζικων προϊόντων. ΟΧΙ αφανισμός της ελληνικής βιοτεχνίας.

* * * * *
Δουλειά στους Έλληνες εργάτες. Μετανάστες αν κι εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις εργασίας.

Όχι εισαγόμενους δούλους. Όχι εφεδρική μαύρη εργασία, για συμπίεση μισθών και άλωση κοινωνικών και εργασιακών κεκτημένων

Αν μείνουμε αδρανείς, σε λίγο τετέλεστε! Θα κάνουν τους μετανάστες κύριους της χώρας και εμάς απόβλητους και πρόσφυγες

Έξω οι αλλοδαποί αστυνομικοί που έχουν προσλάβει στα Σώματα Ανασφαλείας

Κίνημα για Ελλάδα Πατρίδα Ελλήνων
Τηλ: 6930304442 - www.patari.org
Επιστροφή στην κορυφή
Obelix

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάϊ 10, 2009 10:45 am    Θέμα δημοσίευσης: "Οι μόνοι που μας συμπαραστέκονται..." Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

[quote:e54000401e="Δ. Τούμπανης"][quote:e54000401e="Obelix"]4) Μία από τις κυρίως ομιλήτριες δήλωσε πως "Η Χρυσή Αυγή είναι Η ΜΟΝΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΕΤΕ!" (εκεί ακούστηκαν χειροκροτήματα,"Ελάς - Τιμη...", κλπ).

Obelix περιγράφεις γεγονότα που έπεσαν στην αντίληψη σου αλλά δεν βλέπω να βγάζεις κάποιο μάθημα από αυτά. Δεν ήμουν εκεί, γιατί όπως έχει δηλωθεί σε άλλη ενότητα, αν υπάρξει χρυσαυγήτικο καπέλωμα, (με όλες τις αναπόφευκτες συνέπειες) εμείς δεν έχουμε καμιά θέση στην συγκέντρωση. Όμως είμαι σε θέση να γνωρίζω ποια είναι η γυναίκα που μίλησε, σε ποια συγκεκριμένη περιοχή του κέντρου μένει και τι βιώνει καθημερινά αυτή, η οικογένεια της, και οι γείτονές της. Αντί να κάνεις «ρεπορτάζ», μήπως θα ήταν πιο ωφέλιμο για την συζήτηση και για όλους μας εδώ να προσπαθήσεις να βγάλεις κάποια συμπεράσματα π.χ απ’ την δήλωση αυτής της γυναίκας; Να μη μείνουμε στα φαινόμενα αλλά να πάμε πίσω απ’ αυτά, στις αιτίες τους; Δεν βλέπω γιατί πρέπει (όπως λες) «να περιμένουμε και άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις, πριν συμπεράνουμε κάτι».

Αποκλείεις το συμπέρασμα η εν λόγω κυρία και οι διοργανωτές γενικά να είναι ένα πράγμα με τη Χρυσή Αυγή; Ακόμα και αν δεχτούμε τα όσα λέει πιο πάνω ο Nikoss σαν ερμηνεία της ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΑΣ που είδαμε χτες, και πάλι, η εν λόγω κυρία ήταν από εκείνους που ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ. Παρ' όλα τα εμβατήρια που είχαν μπει από τις 3.

Εσύ προσπαθείς ακόμα και τώρα να ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ τη στάση της, λόγω της "αγανάκτησης" που υφίσταται;

Ας πούμε πως έχει φτάσει (μαζί με άλλους) "στο αμήν". Και πάλι ΕΣΥ σαν αριστερός, ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ πρέπει να ευθυγραμμιστείς, αν όχι με αυτούς που έφυγαν από τη συγκέντρωση, λόγω της Χρυσής Αυγής; ΠΟΙΟΥΣ πρέπει να απορρίψεις, αν όχι αυτούς που ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ, και μάλιστα ΑΠΕΝΕΙΜΑΝ ΚΑΙ ΕΥΣΗΜΑ;

Obelix

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάϊ 10, 2009 11:00 am    Θέμα δημοσίευσης: Ποιητικός τίτλος... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

[quote="Nikoss"]Πύρρειος νίκη, της Χρυσής Αυγής

Δηλαδή ΤΙ έχασε η Χρυσή Αυγή; ΤΙ "απώλειες" είχε;

[quote:2e4e06ef05="Nikoss"]Κατάφεραν να την καπελώσουν...

"Καπελώνεις" μία συγκέντρωση όταν είναι πολύς κόσμος και "κλέβεις εσύ την παράσταση". Όχι όταν είσαι μόνος σου! ΤΙ "καπέλωσαν"; Τον εαυτό τους;

[quote:2e4e06ef05="Nikoss"]...διώχνοντας όμως όλο τον κόσμο, που θα ήταν διατεθειμένος να παραβρεθεί...Οι χρυσαυγήτες ήταν εκεί από τις τρεις, με πρόσχημα ότι φυλούν τον χώρο απ’ την «αντιρατσιστική» αντισυγκέντρωση, όμως δεν άργησαν να βάλουν στρατιωτικά εμβατήρια, διώχνοντας τον κόσμο που δυσανασχετούσε μαζί τους...

Είδες εσύ κόσμο να "προσέρχεται για τη συγκέντρωση και να φεύγει λόγω Χρυσής Αυγής"; ΑΠΟ ΤΙΣ 3μμ ΠΡΟΣΕΡΧΟΤΑΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ; Αφού η συγκέντρωση ήταν για τις 7μμ. Εγώ ήμουν εκεί από τις 6μμ και δεν είδα ΚΑΝΕΝΑΝ να "προσέρχεται και να φεύγει". Όπως δεν είδα και κανέναν από εσάς. Από τις 3μμ πετάξατε τα "τρικάκια" για όσους θα έρχονταν στις 7μμ;

Το δε χώρο τον φυλούσαν τα ΜΑΤ από την "αντιρατσιστική αντισυγκέντρωση".

[quote:2e4e06ef05="Nikoss"]Πάντως μέσα στο πολεμικό κλίμα, που κατάφεραν να δημιουργήσουν οι «αντιρατσιστές» του Σόρος και οι χρυσαυγήτες, δεν μπορούσε να περιμένει κάποιος, μεγάλη προσέλευση από ανοργάνωτους πολίτες.

Περισσότερα, όπως και συμπεράσματα που βγαίνουν, θα τα συζητήσουμε εδώ...

Οι 400 κλόουν τις "αριστεράς" και ο 300 κλόουν με τους δικεφάλους δημιούργησαν το "πολεμικό κλίμα"; Όχι τα ΜΑΤ που είχαν κάνει την Ομόνοια και τις γύρω περιοχές να μοιάζουν με ΦΡΟΥΡΙΟ, είχαν κόψει την κυκλοφορία από την λεωφόρο Αλεξάνδρας, κλπ;

Νομίζεις πως όταν ο κόσμος έχει πραγματική αγανάκτηση για κάτι, αρκούν κάτι ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ σαν αυτούς της Χρυσής Αυγής και της "Αριστεράς" που ήταν εκεί εχτές για να τον αποτρέψουν από το να διαδηλώσει; Στις 10ετίες του '50, '60 και αρχές '70 κάτι τέτοιο δεν το επιτύγχανε ούτε όλη μαζί η Αστυνομία, σε συνεργασία με τις παρακρατικές συμμορίες που άνοιγαν κεφάλια...

Obelix

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάϊ 10, 2009 11:12 am    Θέμα δημοσίευσης: Τι να "περιμένουμε". Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

[quote:dbbde83488="Δ. Τούμπανης"]...Δεν βλέπω γιατί πρέπει (όπως λες) «να περιμένουμε και άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις, πριν συμπεράνουμε κάτι».

Δεν έχω πεισθεί ΚΑΘΟΛΟΥ ως προς το ότι ο Ελληνικός Λαός έχει σαν μείζονα πρωτεραιτότητα του το να απαιτήσει την εκδίωξη των Μεταναστών. Και αν ακόμα έχει τέτοιο πρόβλημα και τέτοια αιτήματα, δεν πείθομαι πως θα το διεκδικήσει με ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ θέσεις και διαδηλώσεις, γαλανόλευκες, και νοοτροπία ότι "αλοιωνόμαστε σαν έθνος", "μας κατακτούν", "χάνουμε την πατρίδα μας", κλπ.

Πιστεύω πως το πραγματικό ενδιαφέρον του Λαού είναι το Οικονομικό. Και μάλιστα τώρα με την κρίση. Ο πολύς κόσμος θα ξεσηκωθεί και θα έρθει όταν τα ζητήματα της κινητοποίησης θα είναι απαίτηση για θέσεις εργασίας, αυξήσεις, επιδόματα ανεργίας, πάλη ενάντια στις απολύσεις, παραγραφή των χρεών στις τράπεζες κλπ. Και τη μάχη αυτή θα τη δώσει, ΠΛΑΙ ΠΛΑΙ με πολλούς από τους Μετανάστες.

Όταν έρθουν οι μεγάλες συγκεντρώσεις, όπου ο κόσμος θα προσέρχεται παρά και ενάντια στους Χρυσαυγίτες και τις κλούβες των ΜΑΤ, τότε θα φανεί ΤΙ τον ενδιαφέρει πραγματικά, και ΤΙ είδους μάχη θέλει να δώσει!

Obelix

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάϊ 10, 2009 11:33 am    Θέμα δημοσίευσης: Αναλογίες... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σημειωτέον: Στην "αντισυγκέντρωση" των "αντιρατσιστών", που τη διοργάνωναν - υποτίθεται - και "ομάδες μεταναστών", δεν υπήρχε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ. Όπως δεν υπήρχε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ στη συγκέντρωση των "επιτροπών πολιτών".

"Όμοιος ομοίω αεί πελάζει..."

Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάϊ 10, 2009 12:53 pm    Θέμα δημοσίευσης: Re: Αναλογίες... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

[quote:6b31a3ef39="Obelix"]Σημειωτέον: Στην "αντισυγκέντρωση" των "αντιρατσιστών", που τη διοργάνωναν - υποτίθεται - και "ομάδες μεταναστών", δεν υπήρχε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ. Όπως δεν υπήρχε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ στη συγκέντρωση των "επιτροπών πολιτών".

Λες ψέμματα Οβελιξ.
Δες το βίντεο.
Επιστροφή στην κορυφή
Obelix

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάϊ 10, 2009 3:51 pm    Θέμα δημοσίευσης: Re: Αναλογίες... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

[quote:fe48c67405="Anonymous"][quote:fe48c67405="Obelix"]Σημειωτέον: Στην "αντισυγκέντρωση" των "αντιρατσιστών", που τη διοργάνωναν - υποτίθεται - και "ομάδες μεταναστών", δεν υπήρχε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ. Όπως δεν υπήρχε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ στη συγκέντρωση των "επιτροπών πολιτών".

Λες ψέμματα Οβελιξ.
Δες το βίντεο.

ΠΟΙΟ video? ΤΙ να δω σε video, αφού ήμουν εκεί.
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάϊ 10, 2009 6:47 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

obelix έγραψε :
Παράθεση:
Σημειωτέον: Στην "αντισυγκέντρωση" των "αντιρατσιστών", που τη διοργάνωναν - υποτίθεται - και "ομάδες μεταναστών", δεν υπήρχε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ. Όπως δεν υπήρχε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ στη συγκέντρωση των "επιτροπών πολιτών".

Κάπου αλλού obelix έγραψε :
Παράθεση:
Ας πούμε πως έχει φτάσει (μαζί με άλλους) "στο αμήν". Και πάλι ΕΣΥ σαν αριστερός, ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ πρέπει να ευθυγραμμιστείς, αν όχι με αυτούς που έφυγαν από τη συγκέντρωση, λόγω της Χρυσής Αυγής; ΠΟΙΟΥΣ πρέπει να απορρίψεις, αν όχι αυτούς που ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ, και μάλιστα ΑΠΕΝΕΙΜΑΝ ΚΑΙ ΕΥΣΗΜΑ;

Τελικά ρε obelix υπήρχαν πολίτες ή δεν υπήρχαν
Αποφάσισε τι γραμμή θα κρατήσεις…

Άντε γιατί βαρέθηκα τις βλακείες σου...
Επιστροφή στην κορυφή
Κακοφωνίξ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάϊ 10, 2009 7:59 pm    Θέμα δημοσίευσης: Υπερεντατικά μαθήματα πολιτικής σκέψης για Οβελίξ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Υπερεντατικά μαθήματα πολιτικής σκέψης (και ιστορίας) για τους Οβελίξ

(Και παράλληλη απάντηση στα ψυχωτικούς σαλτιμπάγκους που κρυφομπανίζουνε και προβοκάρουν)

Οβελίξ, χαίρεσαι που ο ελληνικός ρατσιστικός λαός είναι ξεκρέμαστος από πολιτικά κόμματα μπροστά στον αποκλεισμό της "πολυπολιτισμικότητας" που βιώνει και ο ίδιος πληρώνει; Χαίρεσαι που παραδίδεται έρμαιο στον λαϊκισμό των ακροδεξιών;

Εγώ χαίρομαι πολύ.
Έβγαλα μπόλικο ψωμάκι διαπιστώνοντας πόσο ρατσιστής είναι ο ελληνικός λαός αλλά ποτέ δεν έκανα κάτι για να τον αποτρέψω από αυτό -δηλαδή να γίνει. ΑΝ βέβαια δεχτούμε ότι πράγματι έγινε ποτέ ρατσιστής...

Πρόσεχε πού θα σε πάω τώρα...
Θυμάσαι τον Αντρέα τον Παπαντρέου και πόσο μαγγιώρικα χειριζόταν την μάζες το '80;
Τί μαχαλομαγγιές, έ;
Άπιαστος!

Θέλω τώρα να μου κάνεις μια χάρη.

Μπορείς να μεταφερθείς με την φαντασία σου, σ' εκείνη την εποχή; ας πούμε στα 1984, μια κάποια Κυριακή βράδυ;
Και αμέσως μετά να νιώσεις ότι ξυπνάς την επόμενη μέρα, δηλαδή εκείνη την κάποια Δευτέρα του 1984 και στην πασοκική Ελλαδάρα του Παπαντρέα να ανακαλύψεις ότι εν μια νυκτί έχεις ξημερώσει με 3,5 εκατομύρρια άγνωστους ανθρώπους γύρω σου, με άγνωστες γλώσσες και άγνωστο πολιτισμό. Ανέργους, πάμφτωχους, να σε τραβάνε μοιραία στο βιωτικό τους επίπεδο, να χέζουν ελλείψη αποπάτου παραδίπλα σου και να εγκληματούν για να ζήσουν. Κι επειδή σαν ρατσιστής που είμαι ξέχασα το κυριώτερο, ότι δηλαδή δεν εγκληματούν όλοι, ούτε είναι όλοι κακούργοι, σκέψου ότι δουλεύουν για το ένα τρίτο απ' όσο θα έπρεπε να δουλεύουν, κάνουν πέντε δουλειές ταυτόχρονα και ασθμαίνουν να καλύψουν τον χαμένο χρόνο που τους έκλεψε ο Χότζα στερώντας τους την Μερτσέντες και το MTV.

Μετά Οβελίξ πώς μπορείς να συνεχίσεις το σενάριο;

Εγώ φαντάζομαι να βγαίνει στο μπαλκόνι ΜΕΣΑ ΣΕ ΧΡΟΝΟ dt ο Αντρέας ο Παπαντρέου, όχι από κανένα ενδιαφέρον για τα μεροκάματα ή τα συνδικάτα αλλά για να είναι συνεπής στον λαϊκισμό του και τον αμερικανικά διατεταγμένο "αντιαμερικανισμό" του, (είναι είπαμε ο μάστορης των μαζών!)

και ηλεκτρίζοντας το πλήθος, παθιάζοντάς το, φτάνοντας το στο αμόκ και την υστερία

να του μεταδίδει με τα μεγαβάτ του Μπιρσίμ (τον θυμάσαι; ) τον παλμό του πάθους και της φρενίτιδας:

"Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΑΜΦΘΗΝΩΝ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΩΝ ΔΟΥΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΦΕΡΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΕ ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ!
ΤΙΜΗΜΕΝΑ ΓΗΡΑΤΕΙΑ ΝΑ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΑΥΛΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΣ ΑΜΠΑΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΕΣ ΤΟΥΣ!
ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΝΕΙΑΤΑ ΔΙΧΩΣ ΓΚΕΤΟ ΚΑΙ "ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ" ΣΧΟΛΕΙΑ.
ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ! ΒΟΥΡ! Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΣΟΥ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ!"

Εσύ πιστεύεις Οβελίξ, ότι σε αυτό το τρελό σενάριο με έναν Παπαντρέα να πρέπει να υπερασπίσει τον λαϊκισμό του και το προφίλ του φιλολαϊκού ηγέτη και του προστάτη των αδυνάτων,

που πήρε τις συντάξεις του ΙΚΑ από πείνας και τις έκανε συντάξεις ανθρώπινες (για να τις ξαναξεφτιλίσει σε δύο χρόνια με τον πληθωρισμό αλλά αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο)

ή που έπαιζε τάβλι με τον Καντάφι και την ΕΣΣΔ για να κλ... μαλλί οι Δεξιοί και να παθαίνουν οι ροζ αμερικανόδουλοι εγκεφαλικό,

σε μια υποθετική του απόφαση να σταματήσει την λαθρομετανάστευση γιατί αυτό συμφέρει τον ελληνικό λαό "του ξεριζωμού, της εθνικής αντίστασης, του 114, του Πολυτεχνείου" και τα άλλα συναφή που έλεγε μαγγιώρικα και η ψυχή των μαζών εκτινασσότανε

λες Οβελίξ, ΣΕ ΡΩΤΑΩ, να έπαιρνε υπ' όψιν του κανέναν καραγκιοζάκο μην τον χαρακτηρίσει ρατσιστή;

ΠΟΙΟΝ ΡΕ ΟΒΕΛΙΞ; ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΤΟΝ ΠΕΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗ;
1) ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΤΣΟΥΤΣΕΚΙ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΑΝ ΟΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ;
2) ΚΑΜΜΙΑ ΠΑΞΙΜΑΔΟΚΛΕΦΤΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΚΟΥΤΟΥΠΩΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΣΤΟ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΜΑΘΟΥΝ (ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΨΗΦΙΣΟΥΝ) ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΥΡΩΡΟ ΤΟΥΣ;
3) ΚΑΜΜΙΑ ΑΔΕΡΦΗ ΚΑΝΕΝΟΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΠΟΛΙΚΕΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΑΝΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΙΣΜΟ;
4) ΚΑΝΕΝΑ ΒΛΑΧΑΚΙ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΓΚΡΑΒΑΡΑ ΚΑΙ ΓΛΕΙΦΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ "ΑΡΙΣΤΕΡΑ" ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΦΑΚΟ;
5) ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΑΠΙΟΚΟΙΛΙΑ ΛΙΓΔΗ ΠΟΥ ΕΤΕΡΟΦΩΤΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕ ΚΑΜΜΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΖΟΥΣΑ ΜΑΛΑΚΙΟΥΛΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΦΑΝΕΙ ΣΕ ΚΑΝΑ ΠΛΑΝΟ;
6) ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟ, ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΙΟΝΑΚΙ;
7) ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟ ΑΛΚΟΟΛΙΚΟ Η ΚΑΝΕΝΑΝ ΙΝΣΤΡΟΥΧΤΟΡΑ ΤΗΣ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ" ΜΑΣΤΟΥΡΑΣ;
8 ) Η ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟ ΡΕΤΑΛΙ-ΜΕΤΕΞΕΛΛΙΓΜΕΝΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΤΡΑΒΕΣΤΙ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ;

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΛΜΑΓΕ ΡΕ ΟΒΕΛΙΞ;

Ποιός χωρίς τάσεις αυτοκτονίας θα τα έβαζε με τον ποτέ με τον Παπαντρέα ή ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΜΕ ΕΝΑΝ ΣΟΥΠΕΡ ΛΑÚΚΙΣΤΗ ΚΑΙ ΛΑΟΠΛΑΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ, ρε Οβελίξ;
Και ποιός θα τον αποκαλούσε μάλιστα και ρατσιστή;
Η Γκόλφω του θείου μου του Λάμπρου;
Που τα τσουράπια της μυρίζουνε ακόμη τυρίλας και που σφάξαμε για χάρη της πέντε γελάδια για να την σπουδάσουμε στα Λονδίνα "διεθνείς σχέσεις" για να την διορίσουμε επιτετραμένη και σύμβουλο και ανθυποκελευστή στα κοινοτικά κονδύλια και στα πολυπολιτισμικά προγράμματα;

Και επειδή ρητορικά ρωτάω,

το ΚΚΕ, η θρασύδειλη αυτή γραφειοκρατεία, θα τολμούσε να πεί τις πουστιές που λέει σήμερα για το μεταναστευτικό ή θα καλυπτότανε πίσω από τον Παπαντρέα; ΥΠΕΡΦΑΛΛΑΓΙΖΟΝΤΑΣ τον μάλιστα σε πλειοδοσία "ρατσιστικών; συνθημάτων;;;;

Έξω από το ΝΑΤΟ έλεγε αυτός; Δέκα φορές έξω από το ΝΑΤΟ έλεγε το ΚΚΕ. (τώρα το λέει μία και πρακτικά το στηρίζει δέκα).

Τέλος στην λαθρομετανάστευση θα έλεγε ο Αντρέας; Δέκα φορές τέλος θα έλεγε και το ΚΚΕδάκι.

Τώρα τί γίνεται Οβελίξ; Τώρα έχει αλλάξει το σκηνικό του πολιτικού παραμυθιάσματος. Πάνε οι λαϊκισμοί του '80 και τα αρ....δάτα παπατζιλίκια που εκτοξεύονταν από τα μπαλκόνια και κάνανε τις πλατείες να τραντάζουνε.
Περάσαμε στην ψυχολογία του 1990, στην ψυχολογία του "τα κεφάλια μέσα" και της φιλελεύθερης επιτήρησης του καθαρτήριου Ανδρουλάκη και του Ανδριανόπουλου.
Ο Ελληνικός λαός από "κυρίαρχος και περήφανος" για τον Παπαντρέα, ξέπεσε σε "σπάταλος και τεμπέλης" για τον Μητσοτάκη. Που συμβούλευε ότι για την ασφαλιστική σταθερότητα πρέπει να δουλεύουμε περισσότερο και να πεθαίνουμε γρηγορότερα.

Σε αυτό το κλίμα Οβελίξ, που διήρκεσε και διαρκεί 20 χρόνια,

ΣΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΠΙΤΙΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΗΞΗΣ

επειδή ακριβώς και αυτοί οι λαϊκιστές που καπηλεύονταν την αριστερά παρήλθαν,

βρήκανε την ευκαιρεία όλοι οι ανύπαρκτοι, κάθε καρυδιάς καρύδι, κάθε ξωφλημένο σούργελο και κάθε κούφια πορδή, κάτι κουραδόμαγγες του τηλεφακού αλλά και του ιντερνετικού πληκτρολογίου, (ξέρεις τί γραφικά καταντήματα συμπεριλαμβάνω), να ξεμυτίσουνε από τις τρύπες τους και να αποκτήσουνε πολιτικό λόγο και πολιτική ύπαρξη κατηγορώντας τον ανυπεράσπιστο λαό ΓΙΑ ΡΑΤΣΙΣΤΗ, ΦΑΣΙΣΤΑ ΚΑΙ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΟ.

ΜΥΡΙΣΤΗΚΑΝΕ ΨΩΜΑΚΙ!!! ΖΕΣΤΟ ΨΩΜΑΚΙ!!!!
ΖΕΣΤΟ ΦΡΕΣΚΟΦΟΥΡΝΙΣΜΕΝΟ ΨΩΜΑΚΙ!!!
Κι είχαν μια πείνα!! Βολεύτηκαν! Γίναν άνθρωποι! Κακό πράγμα η πείνα και η φτώχεια... Καλό πράγμα τα Βόρεια Προάστεια.

Τώρα λοιπόν Οβελίξ, μετά από όλα αυτά, πες μου, εγώ, που τόσα χρόνια διαπιστώνω γύρω μου,
απλώς διαπιστώνω και ποιός ξέρει άμα είμαι τυχερός και κατορθώνω να πέσω μέσα όσον αφορά το συμπέρασμα,

τί ευθύνη έχω ΕΓΩ που σήμερα ανακαλύπτω, ελλείψη μιας υποτυπώδους πολιτικάντικης στέγης, ελλείψη ΛΑÚΚΙΣΤΗ ηγέτη που θα σε αγγίξει στο βάσανό σου (δεν λέω ιδεολόγου ηγέτη γιατί αυτοί δεν έρχονται από την μια μέρα στην άλλη)

ότι ο απλός κοσμάκης, απροστάτευτος, τρομοκρατημένος, αφανιζόμενος και κατεξευτελισμένος,

αναγκάζεται να καταφύγει και στην πιο μαύρη αντίδραση που θα του πεί ένα από τα τόσα που έχει ανάγκη να ακούσει επειδή τα βιώνει;;;;;

Οβελίξ; Δεν παρατάμε για λίγο τα υπερεπιστημινικά και να δούμε πόσο κάνει ένα κι ένα;;;
Επιστροφή στην κορυφή
Κακοφωνίξ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάϊ 10, 2009 8:36 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Παρεμπιπτόντως, οι ψυχωτικοί σαλτιμπάγκοι έχουν ξεφύγει πολύ και έχουν ξετραχηλωθεί πολύ. Μιας και το έφερε η κουβέντα.

Ας ουρήσουνε και λίγο....
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Επόμενη
Σελίδα 1 από 7

Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης