|
patari.org Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
|
| Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
| Συγγραφέας |
Μήνυμα |
Γιώργος ανένταχτος αριστε Επισκέπτης
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Μάρ 11, 2021 12:19 pm Θέμα δημοσίευσης: Μια απάντηση στην σ.ο.σε σχέση με τον Δ.Κουφοντινα. |
|
|
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάρ 11, 2021 9:00 pm Θέμα δημοσίευσης: Re: Μια απάντηση στην σ.ο.σε σχέση με τον Δ.Κουφοντινα. Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Γιώργος ανένταχτος αριστε έγραψε:
Δεν είναι καινούριο ότι οργανώσεις τέτοιου τύπου διαβρώνονται εύκολα από ντόπιες και ξένες μυστικές υπηρεσίες. Εδω ολόκληρο ΚΚΕ διαβρώθηκε από την μεταξικη φασιστική δικτατορία και τον μηχανισμό του Μανιαδάκη.Εδω ολόκληρο ΕΑΜ στην ηγεσία του είχε στρατολογημενους πράκτορες των Άγγλων ιμπεριαλιστών.
Η 17Ν δεν ξέφυγε από αυτή την κατεύθυνση.Ομως αυτό δεν σημαίνει ότι άνθρωποι σαν τον Δ.Κουφοντινα ανήκαν και ανήκουν σε αυτή την συνομοταξία. Αλλα πρώτα από όλα θέλω να απαντήσω στα περί "τρομοκρατίας".Απαντώ λοιπόν ότι ο Κουφοντινας και η οργάνωση 17Ν ήταν γέννημα των συνθηκών της μεταπολίτευσης ,ώριμο τέκνο του λαϊκού ριζοσπαστισμού,της ανυπομονησίας για την πραγματική αλλαγή ,την πραγματική δημοκρατία του λαού και την εθνική ανεξαρτησία.Ηταν γέννημα της παλλαϊκής απαίτησης για τιμωρία των πρωταιτίων της αμερικανοκινητα δικτατορίας,της απαίτησης για τιμωρία των προδοτών της ελληνικής Κύπρου ,γέννημα της απαίτησης για τιμωρία των δολοφόνων και βασανιστών .
"Δώστε τη χούντα στο λαό"φώναζε μαζικά ο λαός στα πεζοδρόμια στις συναυλίες και στις διαδηλώσεις και αυτό το αίτημα ζήτημα ζωής δεν υλοποιήθηκε παρά μόνο μερικώς με τη εκτέλεση Μαλλιου-Μπαμπαλη.Τoτε ο περισσότερος κόσμος ,πολλοί δημοκράτες ,πανηγύρισαν όταν έμαθαν ότι κάποια σκουπιδια πλήρωσαν .Το ίδιο και με τον σταθμάρχη της CIA.
Τι θέλω να πω με όλα αυτά; Ότι η εν λόγω οργάνωση με αυτές και άλλες ενέργειες εξέφρασε το αίσθημα αδικίας των λαϊκών δημοκρατικών μαζών.Και σε καμία περίπτωση δεν ήταν "τρομοκρατική",οργάνωση.Ομως δεν προχώρησε πιο πέρα σε μια παραπέρα μαζικοποίηση αλλά παρέμεινε μια κλειστή γκρουπα ένοπλης τιμωρίας Τίποτα περισσότερο.
Ο μπαμπούλας της τρομοκρατίας όπως παλιά ο κομμουνιστικός κίνδυνος βόλευε το σύστημα για να διαμορφώσει μια κρίσιμη μάζα συναίνεσης στην κυρίαρχη πολιτική,αλλά δεν ήταν αυτή καθαυτή η υπεύθυνη που πολύς κόσμος σπαγοητευμενοςπηγε σπίτι του.Φταινε αυτές οι δυνάμεις και ηγεσίες που διαχρονικά ποδοπάτησαν τις ιδέες και τις αξίες του σοσιαλισμού,από την δεκαετία 80,μέχρι και σήμερα.
Ο Κουφοντινας ήταν και αυτός γέννημα αυτής της απαγοητευσης.Ναι λοιπόν είναι παιδί του λαϊκού αγώνα για εθνική ανεξαρτησία λαϊκή κυριαρχία κοινωνική απελευθέρωση.Το απέδειξε με την παράδοση του στις αστυνομικές αρχές και την παλικαρισια στάση του στο δικαστήριο .Τα προτάγματα του είναι αντιιμπεριαλιστικα εθνικοανεξαρτησιακα .Δεν έχουν καμία σχέση με τους όψιμους "υπερασπιστές" τους διάφορους ρεφορμιστές "δικαιωματιστες".Αυτοί δεν είχαν και δεν έχουν ουδεμία σχέση με τα προτάγματα του απεργου πείνας Δ.Κουφιντινα.Αποτελουν τον "αριστερό"βραχυονα της παγκοσμιοποίησης και του ιμπεριαλισμου.
Πανω λοιπόν σε αυτά τα δεδομένα πατάω για να σας πω ότι η απεργία πείνας, η ανυποχώρητη στάση απέναντι στις δυνάμεις ντόπιες και ξένες, που θέλουν τον θάνατο του ,αυτό καθαυτό τι γεγονός και η εντεινόμενη καταστολή ,δημιούργησαν κατά την γνώμη μου,το έδαφος μια παλλαϊκής εξέγερσης κάτι που είδαμε προχθές στην Νέα Σμύρνη.
Εγω δεν λέω ότι ο Κουφοντινας από μόνος του επηρέασε τα γεγονότα αλλά η δυναμική παλλιροια είναι γέννημα της ιδιας της καταλσταλτικης πολιτικής της δεξιάς εδώ και ένα χρόνο "πανδημίας" και όλο αυτό ήρθε να συναντηθεί με την καταλσταλτικη πολιτική εναντίον του αγωνιστή Δ.Κουφοντινα .Όλα συνδέονται,ακόμα και τα δέκα χρόνια ευρωμνημονιων.
Σε καμία περίπτωση εγώ προσωπικά δεν πιστεύω ότι η ένοπλη τιμωρία μπορεί να οδηγήσει σε πραγματική αλλαγή.Συντριφοι,είμαι 48χρινων και από τα 14 χρονών είμαι στρατευμένος στην αριστερά στα μέσα της δεκ80μεχρι και σήμερα.Για αυτό τον λόγο πιστεύω στην μαζική λαϊκή πάλη Αλλά η διαφορά μας είναι ότι σε αντίθεση με εσάς δεν.ειμαι λενινιστης ούτε αναρχικός μα ούτε και ρεφορμιστης.Κσι το σπουδαιότερο,δεν αναμασαω τσιτατα να βλέπω τις πραγματικές αντιθεσεις που η ίδια η ζωη και η δραση των μαζών η και μεμονωμένων αγωνιστών διαμορφώνει.
Εγω λοιπόν κρατάω τα αντιιμπεριαλιστικα εθνικοανεξαρτησιακα προτάγματα και από την 17Νκαι από τη στάση και τις απόψεις του Δ.Κουφοντινα .Είναι καθήκον μιας άλλης σοσιαλιστικής αντιιμπεριαλιστικής αριστεράς λοιπόν με αφορμή (το ξαναλέω με αφορμή και μόνο) την απεργία πείνας και με βάση τα γεγονότα στην νέα Σμύρνη ,οι πατριώτες οι συνεπείς αντιιμπεριαλιστες ,να πιάσουμε το νήμα των αντιμνημονιακων λαϊκών αγώνων της προηγούμενης δεκαετίας και να ξεσηκωθεί ο λαός .
Οι πλατείες της οργής να γίνουν πλατείες της ελπίδας και του μαζικού ξεσηκωμού .Εκεί θα φάνει ποιοι είναι με τον λαό ,στον αγωνα για μια ανεξάρτητη Ελλάδα ,και ποιοι είναι με τους ιμπεριαλιστές .Να μην ξαναγίνουμε πάλι στο ίδιο έργο θεατες,μιας νέας κεντροαριστερής εναλλαγής της ΕΕ και του ΝΑΤΟ .Και κάτι τελευταίο.
Γνωριζω διαχρονικά την στάση του δικού σας σάιτ από την εποχή του Συντάγματος.Αλλα ας εκτιμήσετε σύντροφοι ότι και εγώ εκφράζω τη δική μου άποψη η οποία μόνο εμένα δεσμεύει και ούτε θέλω να σας βάλω σε κάποιο τρυπακι Και ούτε θέλω να μπω σε μια άγονη αντιπαράθεση..Απλά σεβασμός στην διαφορετική άποψη.Τιποτα περισσότερο.Και θα το ξαναπώ:
ΜΑΖΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟ |
|
| Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
από Σ.Ο. Site Admin
Συμμετέχουν: 25 Ιαν 10 Δημοσιεύσεις: 497
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Μάρ 11, 2021 3:37 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
| Όπως βλέπεις, έχουμε τεράστια διαφορά προσέγγισης. Κράτα λοιπόν τις προσωπικές σου αντιλήψεις, αλλά σε παρακαλούμε, γι' αυτό το συγκεκριμένο θέμα, όχι εδώ μέσα.... |
|
|
 |
vngelis
Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08 Δημοσιεύσεις: 7077
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Μάρ 11, 2021 9:41 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Η κυβερνηση φυσικα γνωριζει οτι για να περασει το μεγαλο ξεπουλημα στο Αιγαιο χρειαζεται τεραστια αστυνομευση στο επιπεδο στρατιωτικου νομου και λογου της ιδιαιτεροτητας της Ελλαδας που δεν απο ναζικοποιηθηκε ποτε αφου οι ιδιοι δοσιλογοι κυβερνουν αναμασανε τα παλια ληγμενα (κομμουνιστο συμμοριτες) του ψυχρου πολεμου.
Η πτωση της Χουντας εως τα μεσα της αρχες της δεκαετιας του 1990 το κινημα ειχε ουσιαστηκα μονο νικες. Με την πτωση της ΕΣΣΔ αρχισε η κατηφορα που συνεχιζεται στις μερες μας.
Σε τετοιες περιοδους θεωρητικα θα εμφανιζοταν εαν υπηρχε 'τρομοκρατικη' οργανωση. Δεκα χρονια μνημονιων και ουτε μια βομβα (εκτως της παρακρατικης στη Μαρφιν)
Βγηκανε κατα περιοδους διαφορα παραμυθια 'επαναστατικος αγωνας' 'πυρηνες' ο 'λαμπρος φουντας' κτλ αλλα το παραμυθι ξεφτυσε ιδιαιτερα μετα την καταλυτικη διαλυση των ψευτο δικων του ΕΛΑ απο εναν απ τους κατηγορουμενους τον Αγγελατο Κανα που ξεσκεπασε ολη τη σκευωρια του κρατους.
Το προβλημα που υπαρχει ειναι η καθολικη υποστηριξη των κομματων της αντιπολιτευσης στον Κοροιδο και τους Εγκλεισμους. Χρειαζεται το κρατος να κανουν κατι να εμφανιστουν οτι ειναι ...αντιπολιτευση. Το προβλημα οπως που εχουν ειναι διπλο. Ο Τσιπρας ξεφτυλιστηκε με το Μνημονιο 3 και τις Πρεσπες, ο Κουτσουμπας που πλασαρει εμβολια στους υποστηρικτες του που ειδη ειναι μια προχωρημενη ηλικια και δεν χαυουν το παραμυθι. Ετσι οι επομενοι δυο μηνες θα εχουν εκπληξεις.... |
|
|
 |
vngelis
Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08 Δημοσιεύσεις: 7077
|
|
|
 |
|
|
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|