patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς

Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Τραμπ ο "ειρηνοποιός"
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4  Επόμενη

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Obelix

Συμμετέχουν: 08 Δεκ 08

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Νοέ 21, 2025 1:12 am    Θέμα δημοσίευσης: Παίζουμε πλέον την ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Γιώργος ανέντ έγραψε:
Καταρχάς από πού και ως που προκύπτει ότι εγώ λέω την Ρωσία "ιμπεριαλιστική"χώρα;

Όταν γράφεις ότι η Ρωσία (του Πούτιν) κάνει διαπραγματεύσεις και συμφωνίες με τις Η.Π.Α. για "συνεκμετάλλευση" του πετρελαίου του Αρκτικού Κύκλου και άλλα παρόμοια, ΤΙ σημαίνει αυτό για την Ρωσία; Ότι την χαρακτηρίζεις "κατασκήνωση προσκόπων"; Εμένα μου φαίνεται ότι την χαρακτηρίζεις "καπιταλιστική δύναμη που μοιράζεται τον κόσμο με την Νο.1 Ιμπεριαλιστική δύναμη της Υφηλίου". Ευχαριστημένος τώρα;

Γιώργος ανέντ έγραψε:
Κατά δεύτερον δεν έχω ανάγκη σε σένα και σε κανέναν να "δηλώσω"υπέρ της Ρωσίας και τού άξονα αντίστασης. Ειδικα σε σένα έτσι;

Εντάξει, εντάξει. Μας..."ΨΑΡΩΣΕΣ"!

Γιώργος ανέντ έγραψε:
Εν προκειμένου χωρίς να με γνωρίζεις ούτε κατοψη δεν γουστάρω να βγαίνουν από αγνώστους εύκολα συμπεράσματα για το πιστεύω μου έτσι;

Δεν με απασχολούν τα πιστεύω σου αλλά το ΤΙ ΕΠΙΔΡΑΣΗ έχουν αυτά που ΔΙΑΚΗΡΥΤΤΕΙΣ σε όσους τα διαβάζουν. ΑΣΧΕΤΑ από το ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ πως "υποστηρίζεις", ΑΣΧΕΤΑ από το αν "κατέβαινες σε διαδηλώσεις και απεργίες", αυτά που υποστηρίζεις για την Ρωσία ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΟΤΕΡΗ ΑΙΧΜΗ ΤΟΥ ΔΟΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΟΥ 4ου ΡΑΪΧ, ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΡΩΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΕΙ ΤΟ NATO ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΗΝ Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΙΣ Η.Π.Α. ΣΕ ΔΙΑΛΥΣΗ. Όλη η "αριστερή επιδοτούμενη ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΚΗ προπαγάνδα" τα έχει δώσει όλα στο να πείσει τον κόσμο ότι "η Ρωσία είναι καπιταλιστική όσο και η Αμερική", ότι "με τον πόλεμο στην Ουκρανία τίποτα δεν αλλάζει στην Ρωσία", ότι "τίποτα το διαφορετικό από τον Καπιταλισμό δεν είναι πίσω από τον Αγώνα της Ρωσίας ενάντια στο NATO", ότι "αυτά που κάνει ο Πούτιν τα κάνει ως μαριονέτα των Ολιγαρχών", και πάει λέγοντας. Αυτή η διασπορά ΑΠΟΘΑΡΡΥΝΣΗΣ είναι το μόνο που μένει στο ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΚΟ ΜΕΝΟΣ του 4ου Ράιχ. Σε αυτό το ταμπλώ ΠΑΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ, ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΠΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ. (Σου παράθεσα και δημοσιεύματα άλλων. Αναρωτιέμαι αν κατάλαβες κάτι από αυτά...)

Γιώργος ανέντ έγραψε:
...τόσο οι μπααθιστες σοσιαλιστές τόσο και τα δύο κκ που κυβερνούσαν από κοινού μέχρι πέρσι τον Δεκέμβριο του 24 έχουν τεθεί εκτός νόμου.

Για το αν κυβερνούσαν "από κοινού" δεν βρήκα στοιχεία. Μόνο την [url=https://en.wikipedia.org/wiki/Syrian_Communist_Party_(Bakdash)]πληροφορία στην Wikipedia[/url] ότι "μέχρι τον Μάρτιο του 2023 ο Mohammad Fayez al-Barasha ήταν Ο ΜΟΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ από το Κ.Κ. Συρίας (Bakdash)." Επίσης, με το που ανέλαβαν την εξουσία ο Jolani και το HTS, το άλλο ΚΚ Συρίας (το "Ενοποιημένο") εξέδωσε ανακοινωθέν με το οποίο ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΛΟΥΣΕ ΣΕ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ. (Η Wikipedia χαρακτηρίζει την ανακοίνωση ως "υποστήριξη προς την μεταβατική κυβέρνηση" ( https://en.wikipedia.org/wiki/Syrian_Communist_Party_(Unified) , χρειάζεται copy-paste) - και όχι αδικαιολόγητα! Δεν είναι να απορείς που ο Άσσαντ ανατράπηκε χωρίς να πέσει μια σφαίρα!) Όσο για τον Γ.Γ. του άλλου Κ.Κ. Συρίας, τον Ammar Bakdash, αυτός ΕΛΑΒΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΠΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή (Ιούλιος 2025). Δεν ξέρω τι σχέση μπορεί να έχει αυτό με κάποιον "ΑΓΩΝΙΣΤΗ" που τον καταδίωκαν "για σφαγή" οι ΣΙΩΝΑΖΗΔΕΕΣ και εκείνοι που "πολεμούν τον άξονα αντίστασης" (όσον αφορά τον ίδιο τον Άσαντ, διαρκώς γίνεται λόγος για "σχέδια να τον βγάλουν από την μέση" ακόμα και στην ΕΞΟΡΙΑ, στην Ρωσία. Όχι στην...Αθήνα του ΚΟΥΛΗ!)

Όσο για "σφαγές ΜΠΑΑΘιστών, καλό θα ήταν να μας δώσεις μερικά links. Διότι, αν ισχύουν αυτά που λες εσύ και κάποιοι άλλοι, "ΜΠΑΑΘιστές" πρέπει να είναι Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ (αφού ο Άσαντ ήταν "τόσο καλούλης" και είχε τόση στήριξη)! ΤΙ έχει γίνει; Ο Jolani έχει εξαπολύσει "ΣΦΑΓΗ" εναντίον ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ; Από πού και ως πού; Ενώ ανέλαβε την εξουσία "χωρίς να πέσει τουφεκιά", κάνει τώρα το παν προκειμένου να αναγκάσει τους Σύρους να ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ και να τον ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ; Έτσι του υποδεικνύουν αυτοί που τον πατρωνάρουν; Την στιγμή που το Ισραήλ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΕΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΟΥ (πριν εκμηδενιστεί και αυτό, με την σειρά του, από το Ιράν); Αν πάλι ο Άσαντ "δεν ήταν και τόσο καλό παιδάκι" ώστε οι Σύροι ακόμα και τώρα να βλέπουν με ΑΝΟΧΗ αν όχι ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ τον ΔΙΩΓΜΟ των υποστηρικτών του...Δεν πιάνω τώρα αυτή την συζήτηση, θέλει άλλο νήμα και άλλη ώρα...

Γιώργος ανέντ. έγραψε:
Και τί έγινε πού οι Ρώσοι περιφρουρούν τα υψίπεδα του Γκολάν (το είδα και εγώ αυτό στο Ίσκρα); Απλά συμμετέχουν και αυτοί στην μοιρασιά της Αραβικής Συρίας ή μάλλον επιτηρούν τή διχοτόμηση της Συρίας από την Τουρκία και Ισραήλ τα δύο πρακτορεία της Δύσης.

1) Οι Ρώσοι περιφρουρούν τα υψίπεδα του Golan??? Το Κ.Κ. Συρίας (Bakdash) λέει άλλα: Ότι το Golan βρίσκεται στα χέρια των ΣΙΩΝΑΖΗΔΩΝ. ΤΙ "περιφρουρούν" οι Ρώσοι;

2) ΠΟΥ και ΠΟΤΕ έγραψα για "περιφρούρηση του Golan"? Έγραψα καθαρά για ΠΑΡΟΧΗ ΑΣΥΛΟΥ εκ μέρους της Ρωσίας σε Αλαουίτες, στο Perm (ΕΠΙ ΡΩΣΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ), και για ΦΡΟΥΡΗΣH ΤΩΝ ΑΛΑΟΥΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ HMEIMIM. ΠΟΥ είδες τα περί...Golan? Μου φαίνεται πως δεν διαβάζεις ΤΙΠΟΤΑ από όσα σου γράφουν και έχεις κατά νου μόνο αυτά ακριβώς που έχεις...ΣΤΟΝ ΝΟΥ ΣΟΥ. (Αλήθεια, ΠΟΥ και ΠΟΤΕ έγραψε η iskra για το Golan? Για δώσε link...)

3) "Οι Ρώσοι συμμετέχουν στην μοιρασιά της Συρίας". Το έχουμε καταλάβει: Μόνο σαν ΑΡΠΑΓΕΣ μπορείς να δεις τους Ρώσους. Μόνο σαν "συνεταιράκια" του Trump. Τον ρόλο τους στην ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ 4ου ΡΑΪΧ δεν τον βλέπεις, ό,τι και αν σου γράφουν. Και ούτε θα τον δεις.

Γιώργος ανέντ έγραψε:
Τι δουλειά είχε ο Στάλιν σε Κούβα Βιετνάμ Καμπότζη Λάος; Καμία γιατί απλούστατα ο Στάλιν και η ΕΣΣΔ ούτε το μικρό τους δακτυλακι δεν κούνησαν. Φιντελ Καστρο, Χοτσιμινχ ακόμη και ο περιβόητος Πολ Ποτ μόνοι τους κατάφεραν όπως και άλλα μεγάλα λαϊκά σοσιαλιστικά κινήματα να κάνουν επαναστάσεις και να σπάσουν τα δεσμά του ιμπεριαλισμού.

Ά, ναι;;; Και θα κατάφερνε τίποτα ο Κάστρο ΧΩΡΙΣ την υποστήριξη της ΕΣΣΔ, ιδίως με την κρίση της Κούβας; Ιδίως με την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ της Κούβας στο ζήτημα του εξωτερικού εμπορίου της; Ο Κάστρο ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ "ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ" ήταν στην αρχή. ΣΤΡΑΦΗΚΕ στον Σοσιαλισμό όταν η πολεμική των Η.Π.Α. τον ανάγκασε να στραφεί και αυτός, με την σειρά του, στην Σοβιετική Ένωση για υποστήριξη.

Ο Ho Chi Minh πάλι; Ξεχνάμε ΠΟΙΟΙ εξόπλιζαν το Βόρειο Βιετνάμ και τους Βιετκόνγκ επί χρόνια; ΠΟΙΟΙ τους ΣΤΗΡΙΖΑΝ επί χρόνια;

Γιώργος ανέντ έγραψε:
Το ότι μία γραφειοκρατική ελίτ από το 1920 κιόλας νέμεται την εξουσία και τα μέσα παραγωγής και εγκαθίδρυσε σταδιακά ένα ιδιότυπο καπιταλιστικό καθεστώς τέτοιο που να εξελιχθεί σε μια αντεπανάσταση από το ίδιο το ΚΚΣΕ,το πλιάτσικο που έγινε μετά το 90 αλλά και το ότι σήμερα το κράτος ελέγχει την ρωσική ολιγαρχία παιδί των γραφειοκρατών αυτό δεν σημαίνει κάτι το σοσιαλιστικό.

Για οπαδό του James Burnham και του Max Shachtman σε κόβω εδώ...Και δεν εκπλήσσομαι: Σε παλιότερη συνομιλία μας ΕΙΧΕΣ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ (έγραφες ότι "βρίσκονται στον Λευκό Οίκο").

Το κράτος της ΕΣΣΔ ΜΕΤΑ το '17 ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. Και η κατοχή των μέσων παραγωγής από ένα τέτοιο κράτος είναι ΑΚΡΟΓΩΝΙΑΙΟΣ ΛΙΘΟΣ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ. Αν το νυν (πάντα ΕΡΓΑΤΙΚΟ) κράτος της Ρωσίας διατηρεί τον κρατικό έλεγχο πάνω στα μέσα παραγωγής, αν ο έλεγχος αυτός ενισχύεται για την ανάγκη της διεξαγωγής του πολέμου, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΒΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Βήματα, αν θέλεις, προκειμένου να κερδηθεί πάλι το όποιο έδαφος χάθηκε από το 1990 και μετά.

Γιώργος ανέντ έγραψε:
Για να νικήσει η Ρωσία ολοκληρωτικά την Δύση πρέπει πρώτα και κύρια να διώξει την Δύση δηλαδή την ρωσική ολιγαρχία και να επανεθνικοποιησει όλες τις βασικές δομές της ρωσικής Εθνικής οικονομίας.

Ακριβώς! Και λόγω των ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ δεδομένων (όχι εκείνων του...2014!!!) ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ. Έστω και αν "ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ". Γιατί; Διότι αλλιώς ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΣΗ (όπως λες και εσύ ο ίδιος). Και αν δεν τον κερδίσει "ΘΑ ΦΑΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ". Το ΤΙ έγινε πριν 10 χρόνια στο Donbass, το ΤΙ στάση τήρησε ΤΟΤΕ ο Πούτιν, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΤΩΡΑ. ΕΚΩΝ - ΑΚΩΝ.

ΣΧΟΛΙΟ: Εσύ που φάνηκες να δίνεις ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ στο ότι "δεν βρισκόμαστε πλέον στην 10ετία του '80", πιο πάνω που μας απασχολούσαν τα ΚΚ του Ιράκ και της Συρίας, εδώ φαίνεται ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ, ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ, ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ...2014 (ΠΟΥ ΤΟ ΚΟΠΑΝΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!) ΑΛΛΑ ΣΤΟ 2025!

Όσο για τα "αγωνιστικά σου εύσημα", για τα οποία μας γράφεις ΚΑΤΕΒΑΤΑ:

Πιο πάνω μας γράφεις:

Γιώργος ανέντ έγραψε:
Κατά δεύτερον δεν έχω ανάγκη σε σένα και σε κανέναν να "δηλώσω"υπέρ της Ρωσίας και τού άξονα αντίστασης. Ειδικα σε σένα έτσι;

Και αμέσως μετά καταπιάνεσαι ΑΣΥΓΚΡΑΤΗΤΑ να δώσεις ΠΛΗΡΗ και ΛΕΠΤΟΜΕΡΗ...ΑΝΑΦΟΡΑ για το "ΠΟΙΟΥΣ στηρίζεις", "ΠΟΥ, ΠΟΤΕ και ΠΩΣ τους στήριξες", "ΠΟΙΟΙ σου εναντιώθηκαν", "ΠΟΙΟΙ ήταν μαζί σου"..."Σεντόνια"!

Είσαι σίγουρος ότι, "δεν ΠΝΙΓΕΣΑΙ από ΑΝΑΓΚΗ", όχι απλά να ΔΗΛΩΣΕΙΣ (αντίθετα με τον ισχυρισμό σου) αλλά και να ΤΟΝΙΣΕΙΣ ακριβώς την στήριξή σου προς τον άξονα αντίστασης; Θα έλεγε κανείς ότι "έχεις φάει ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ". Και όχι μόνο από...ΕΜΕΝΑ: Κάτι τέτοιο θα σήμαινε πως αυτό το εκτενές "ραπόρτο" ένιωσες την ανάγκη να το γράψεις...ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΕΜΕΝΑ! (Αν είναι δυνατόν...)

Έχει τροποποιηθεί από τον/την Obelix στις Παρ Νοέ 21, 2025 10:34 am, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Obelix

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Νοέ 21, 2025 4:34 am    Θέμα δημοσίευσης: ДОНБАСС ЗА НАМИ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το τραγούδι αυτό υπάρχει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ από το Μάιο του 2021. ΠΡΙΝ το ξεκίνημα της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης. (Αυτό για ορισμένους που λένε ότι "η Ρωσία είχε γραμμένο κανονικά το Донбасс πριν το 2022"...)

Проснулся Зверь в кромешной темноте
И Богу была названа цена,
Прогнулись все - и братья во Христе,
Прогнулось всё, но не моя страна.

Был урожайным високосный год
И кровью смерть была пьяным-пьяна,
От туч свинцовых гнулся небосвод,
Прогнулось всё, но не моя страна.

В полнеба пламя,
В полнеба смог,
Донбасс за нами
И с нами Бог!

В полнеба пламя,
В полнеба смог,
Россия с нами
И с нами Бог!

Здесь памяти не предали отцов,
Здесь не отдали дедовской земли,
Какой ценою - не отыщешь слов,
Здесь за Отчизну жизнь не берегли.

И снова сила русская в руках,
И жизнь, и смерть за Родину красна,
Стоит и держит небосвод в веках
Моя непокорённая страна.

В полнеба пламя,
В полнеба смог,
Донбасс за нами
И с нами Бог!

В полнеба пламя,
В полнеба смог,
Россия с нами
И с нами Бог!

Пусть суждено погибнуть на кресте,
Но на колени не поставить нас,
В кровавом полюшке один за всех
Стоит и держит небосвод Донбасс.

В полнеба пламя,
В полнеба смог,
Донбасс за нами
И с нами Бог!

В полнеба пламя,
В полнеба смог,
Россия с нами
И с нами Бог!

Το Θηρίο ξυπνά μέσα σε απόλυτο σκοτάδι
και ο Θεός επικηρύχτηκε,
Όλοι ενέδωσαν - ακόμα και οι εν Χριστώ αδελφοί,
όλα ενέδωσαν, αλλά όχι η χώρα μου.

Ήταν μια καρπερή δίσεκτη χρονιά
και ο θάνατος ήταν τέρμα πιωμένος με αίμα.
Ο ουρανός λύγιζε από μολυβένια σύννεφα,
όλα ενέδωσαν, αλλά όχι η χώρα μου.

Φλόγες στον μισό ουρανό,
κι ήταν καταχνιά στον άλλον μισό.
Το Donbass είναι πίσω μας
και ο Θεός είναι μαζί μας!

Φλόγες στον μισό ουρανό,
Η Ρωσία είναι μαζί μας

Εδώ η μνήμη των πατέρων δεν προδόθηκε,
εδώ δε παρέδωσαν την γη των παππούδων.
Με τι κόστος - δεν θα βρεις λόγια.
Εδώ δεν δόθηκε προσοχή στην ζωή, για χάρη της Πατρίδας.

Και πάλι η Ρωσική δύναμη στα χέρια μας.
Η ζωή και ο θάνατος για την γη που μας γέννησε είναι και τα δύο όμορφα.
Στέκεται και κρατάει τον ουρανό εδώ και αιώνες
η ανυπότακτη χώρα μου.

Φλόγες στον μισό ουρανό,

Φλόγες στον μισό ουρανό,
Η Ρωσία είναι μαζί μας

Κι αν κάποιου είναι η μοίρα του να πεθάνει στον σταυρό,
δεν μπορείς να μας κάνεις να γονατίσουμε.
Σε ένα ματοβαμμένο πεδίο ένας για όλους
το Donbass στέκει και βαστάει τον ουρανό.

Φλόγες στον μισό ουρανό,

Φλόγες στον μισό ουρανό,
Η Ρωσία είναι μαζί μας

Obelix

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Νοέ 21, 2025 4:00 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΜΠΕΛΑΣ οι απαντήσεις... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το κείμενο ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ. Δεν εξυπηρετεί τίποτα, αφού το προηγηθέν κείμενο στο οποίο απαντούσε έχει απομακρυνθεί από το νήμα.

Έχει τροποποιηθεί από τον/την Obelix στις Σαβ Νοέ 22, 2025 3:14 am, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή
Γιώργος ανέντ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Νοέ 21, 2025 4:43 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση στον obelix Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ο λαός μας λέει: εκεί που μας χρωσταγανε μας πήραν και το βόδι και το εννοώ αυτό.Πως αλλιώς μπορώ να το εξηγήσω όταν αυτός γράφει για μένα συκοφαντίες πέρι "υποστήριξης του τέταρτου Ράιχ"από μέρους μου; Δηλαδή το ότι δεν υποστηρίζω τον Πούτιν αυτό σημαίνει ότι δεν είμαι με την Ρωσία και τον άξονα αντίστασης;Και τα λέει αυτά σε μένα; Απομονώνει με γκαιμπελιστικο τρόπο διάφορες φράσεις μου για να με διαβάλει; Πρώτα και κύρια εκτός όλων είναι μέγας αντιφατικός.Πως αλήθεια συνδυάζεται ο υποτιθέμενος τροτσκισμός του με τον Πούτιν; Απομονώνει επίτηδες με τρόπο προβοκατορικο και σπεκουλαδορικο φράσεις μου χωρίς να μπαίνει στην ουσία τν λεγόμενων μου.Με τον τρόπο του ουσιαστικά χρησιμοποιεί μεθόδους ανάκρισης και ποινικοποίησης απλά της σκέψης και προθέσεων.Εχω πολλές φορές αρθρογραφήσει σε αυτό το σάιτ και έχουμε συμφωνήσει να και διαφωνήσει με γνωστούς συντρόφους από την κδε και το πατάρι αλλά όχι σε τέτοιο σημείο.Και με τον αλφον και με τον vangelis έχουμε διαφωνήσει σε κεντρικά πολιτικά και ιδεολογικά ζητήματα αλλά με σωστό τρόπο χωρίς τέτοιου είδους συκοφαντίες και λάσπη.Ο εν λόγω Οβελίξ δεν διαφωνεί.Θελει να επιβάλλει την άποψη του με ύπουλο τρόπο με όπλο την συκοφαντία το ψέμα και την λάσπη.Οτι λέει και γράφει ουσιαστικά τα γράφει όχι συμμετέχοντας στην ενεργή δράση στο ευρύτερο αριστερό κίνημα αλλά απλά παραθέτοντας λινκ και δημοσιεύματα έτοιμες αλήθειες και κεκαλυμμένα ψέματα.Τον πείραξε γιατί τού είπα για το παρελθόν διαφόρων εκδηλώσεων κινητοποιήσεων κλπ.Τα είπα όλα αυτά γιατί ανθρώπους σαν τον Οβελίξ τους έχω ζήσει ειδικά με τα γεγονότα σε Ρωσία Ντονμπας και Συρία και την λάσπη που έχω φάει ως ένας απλός άνθρωπος της σοσιαλιστικής αριστεράς από τέτοιους ανθρώπους.Ο Οβελίξ απλά ζει μια εικονική πραγματικότητα και τίποτα άλλο για αυτό το λόγο κρυμμένος πίσω από το μανδύα του τροσκισμου (μπορούσε κάλλιστα και πίσω από το σταλινισμό κρυμμρίς ένος) να συκοφαντεί χωρίς απάντηση.Τον γελασανε.Εχω ζήσει το σταλινισμό από πρώτο χέρι και ξέρω πολύ καλά τί ρόλο μπορεί να παίζει ο κάθε τέτοιος συκοφάντης.Ο ιμπεριαλισμός και το σύστημα χρειάζεται τέτοιους ανθρώπους σαν αυτόν.Συκοφαντια , λάσπη, προβοκάτσια και σκόπιμη διαστρέβλωση αλλά να ξέρεις ότι με μένα δεν περνάνε τέτοια.Τωρα τα περί "Μπαρτζιωτα και οπλα"στα χαρίζω όπως βέβαια σου χαρίζω και τον αρχειομαρξισμο σου και τις τελείως αντιφατικές απόψεις σου.Αλλα δηλώσεις αριστερόφροσυνης και "πίστης στην Ρωσία"με ή άνευ Πούτιν εγώ εσένα δεν θα σου δώσω.Καλη νύχτα και όνειρα γλυκά.
Επιστροφή στην κορυφή
Obelix

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Νοέ 21, 2025 10:32 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ δεν το τήρησε... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σήμερα ακόμα, πριν λίγες ώρες, ο "Γιώργος ανέντ" δήλωνε πως "δεν θα αφιέρωνε άλλη φαιά ουσία σε έναν λασπολόγο". Και τώρα πάλι..."Φτου και από την αρχή" (όχι πως δεν το περίμενα).

Και σε ΤΙ απαντά από όσα έγραψα; Μόνο ΚΛΑΨΕΣ και ΒΡΙΣΙΕΣ. (Όχι πως περίμενα κάτι άλλο.)

Γιώργος ανέντ έγραψε:
Απομονώνει με γκαιμπελιστικο τρόπο διάφορες φράσεις μου για να με διαβάλει;

TI θέλεις; Να με αποκαλείς "οπαδό του Trump" (επειδή με..."ΚΟΒΕΙΣ" για τέτοιον και ενώ σου έχω ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ και άλλοτε) και ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΩ, διότι αν το κάνω, θα είναι "γκαιμπελίστικη απομόνωση της φράσης σου"; Να γράφεις ότι οι Αρχειομαρξιστές "χειροκρότησαν την επικράτηση της Δεξιάς εναντίον του ΔΣΕ" και ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΩ διότι αν το κάνω, θα είναι "γκαιμπελίστικη απομόνωση της φράσης σου"; Και ΑΚΟΜΑ περιμένω ΣΤΟΙΧΕΙΑ και ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ για το ΠΟΥ, ΠΟΤΕ και ΠΩΣ έκαναν κάτι τέτοιο οι Αρχειομαρξιστές...

Γιώργος ανέντ έγραψε:
Πως αλήθεια συνδυάζεται ο υποτιθέμενος τροτσκισμός του με τον Πούτιν;

Κοίτα λίγο ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ στο "Πατάρι" (και αλλού) και...

...Μπα, πήγαινα να γράψω "και ίσως καταλάβεις" αλλά δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, το έχω καταλάβει εγώ.

Γιώργος ανέντ έγραψε:
Απομονώνει επίτηδες με τρόπο προβοκατορικο και σπεκουλαδορικο φράσεις μου χωρίς να μπαίνει στην ουσία τν λεγόμενων μου.Με τον τρόπο του ουσιαστικά χρησιμοποιεί μεθόδους ανάκρισης και ποινικοποίησης απλά της σκέψης και προθέσεων.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΦΟΡΙΣΜΟΣ. Μέσα σε ΠΕΝΤΕ - 5 - ΑΡΑΔΕΣ. (Το "γκαιμπελίστικος τρόπος έγινε "μέθοδοι ανάκρισης", είναι η αλήθεια. Κάπως πιο..."περιγραφικά"!) Και την κριτική την ονομάζει τώρα "ποινικοποίηση της σκέψης" (ό,τι σημαίνει αυτό, εκτός από "ΨΑΡΩΤΙΚΟ ΑΚΟΥΣΜΑ").

Γιώργος ανέντ έγραψε:
Εχω πολλές φορές αρθρογραφήσει σε αυτό το σάιτ και έχουμε συμφωνήσει να και διαφωνήσει με γνωστούς συντρόφους από την κδε και το πατάρι αλλά όχι σε τέτοιο σημείο.Και με τον αλφον και με τον vangelis έχουμε διαφωνήσει σε κεντρικά πολιτικά και ιδεολογικά ζητήματα αλλά με σωστό τρόπο χωρίς τέτοιου είδους συκοφαντίες και λάσπη.

Κάπως "απολογητικό ύφος" (επίκληση του "πρότερου έντιμου βίου"). ΣΕ ΤΙ απαντάς με αυτό το ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ και ΘΡΗΝΙΤΙΚΟ κειμενάκι"; ΠΟΙΟΝ απασχολεί το ΤΙ, ΠΩΣ και με ΠΟΙΟΥΣ έχεις κάνει διάλογο ως τώρα; Και μια και το έφερε η κουβέντα: Δε μας παραθέτεις ένα link με συζήτησή σου με κάποιον άλλον (κάποιον από αυτούς που τους αναφέρεις επώνυμα) για να δω ΠΩΣ έγινε εκεί ο διάλογος, "να πάρω μαθήματα"; Αλλά ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΥΠ' ΟΨΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΑΡΧΙΣΕ, ΚΑΙ ΑΛΛΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ (προς εμένα)!

Γιώργος ανέντ έγραψε:
Οτι λέει και γράφει ουσιαστικά τα γράφει όχι συμμετέχοντας στην ενεργή δράση στο ευρύτερο αριστερό κίνημα αλλά απλά παραθέτοντας λινκ και δημοσιεύματα έτοιμες αλήθειες και κεκαλυμμένα ψέματα.

Και φυσικά ούτε λέξη για το ΠΟΙΑ είναι τα "κεκαλυμμένα ψέματα" (ό,τι σημαίνει αυτό) και ΠΩΣ "ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ" ότι "είναι τέτοια". Απλά ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ (με το "έτσι θέλω"). Όσο για τα links και τις (..."ΕΤΟΙΜΕΣ"!!!) αλήθειες, ΕΙΝΑΙ "ΚΑΚΟ" ΝΑ ΤΙΣ ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ; Επειδή είναι..."ΕΤΟΙΜΕΣ" (ό,τι σημαίνει αυτό) παύουν να είναι ΧΡΗΣΙΜΕΣ;

Γιώργος ανέντ έγραψε:
Τον πείραξε γιατί τού είπα για το παρελθόν διαφόρων εκδηλώσεων κινητοποιήσεων κλπ.Τ

Και ΠΟΙΟΣ σου είπε ότι..."με πείραξε";;; Ίσα ίσα που μου έκανες ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ στην συνομιλία: Επικαλούμενος ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ (με ΜΑΝΙΑ σχεδόν) το "ΤΙ συνέβη" και "ΤΙ διαπράχθηκε" ΠΡΙΝ ΔΕΚΑ - 10 - ΧΡΟΝΙΑ, προκειμένου να "τεκμηριώσεις" το "ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΣΗΜΕΡΑ" (π.χ. για τον Πούτιν) κάνεις ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ φανερή την αξία των "συλλογισμών σου" και των "συμπερασμάτων σου". ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ!

Γιώργος ανέντ έγραψε:
Τα είπα όλα αυτά γιατί ανθρώπους σαν τον Οβελίξ τους έχω ζήσει ειδικά με τα γεγονότα σε Ρωσία Ντονμπας και Συρία και την λάσπη που έχω φάει ως ένας απλός άνθρωπος της σοσιαλιστικής αριστεράς από τέτοιους ανθρώπους.

"Τραυματικές εμπειρίες", λοιπόν...Μήπως σου έχουν αφήσει "ψυχικό τραύμα"; Μήπως γίνομαι σκληρός με το να σου απαντάω, ενώ θα έπρεπε λέω μόνο "Ναι, ναι, έχεις δίκιο!" και τίποτα άλλο; (Πλάκα κάνω, ok?)

Γιώργος ανέντ έγραψε:
Αλλα δηλώσεις αριστερόφροσυνης και "πίστης στην Ρωσία"με ή άνευ Πούτιν εγώ εσένα δεν θα σου δώσω.

Και ΠΟΙΟΣ σου είπε πως "περιμένω να μου κάνεις ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΕΙΔΟΥΣ "δήλωση"; ΠΟΙΟΣ σου είπε, έστω, πως ό,τι απάντηση ή σχόλιο, γράφω την γράφω "για να την διαβάσεις εσύ"; Ό,τι γράφω το γράφω ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ Ή ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ SITE ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ. Το να γράψω ό,τι γράφω "για να το διαβάσεις εσύ" θα ήταν ΑΣΚΟΠΟ και ΑΝΩΦΕΛΟ, αυτό το έχω καταλάβει καλά. ("Ούτε εσύ πρόκειται να πείσεις εμένα, ούτε εγώ εσένα!" όπως συνήθιζε να λέει από παλιά -και πολύ ΣΟΦΑ- ένας κοινός μας γνωστός...)

Γιώργος ανέντ έγραψε:
Καλη νύχτα και όνειρα γλυκά.

Ανταποδίδω (ιδίως τα "Όνειρα γλυκά!")
Obelix

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Νοέ 21, 2025 10:38 pm    Θέμα δημοσίευσης: Παραδοχή Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Είναι όμως αλήθεια ότι η κουβέντα έπαψε να είναι ανάλυση για τον Πούτιν, τον Trump, την Ρωσία κλπ. και υποβιβάστηκε σε..."ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΣΜΑ". Απασχολεί το site ΑΝΩΦΕΛΑ.

Θα προσπθήσω να μην την συνεχίσω. Αυτό εξαρτάται βέβαια και από το πόσο θα με ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ο "Γιώργος ανέντ". Διότι αυτά που γράφει είναι σε τεράστιο βαθμό ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ. Δε περιμένω όμως να το αντιληφθεί αυτό, ο ίδιος...

Obelix

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Νοέ 22, 2025 1:21 am    Θέμα δημοσίευσης: Εξαφάνιση κειμένου Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΠΡΟΣ ΤΗΝ Σ.Ο.

Παρατηρώ ότι το κείμενο του "Γιώργος ανέντ" που ανάρτησε νωρίτερα σήμερα και στο οποίο απάντησα με την -επίσης σημερινή- ανάρτησή μου, ώρα 4:00 pm με τίτλο "ΜΠΕΛΑΣ οι απαντήσεις", ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΕ από το νήμα (αν μη τι άλλο εγώ δεν το εντοπίζω πουθενά).

Δεν γνωρίζω αν μετακινήθηκε σε άλλη ενότητα του site, ούτε ποια είναι αυτή, αν έγινε έτσι. Αν πάλι σβήστηκε τελείως, υποθέτω ότι αυτό έγινε εξ αιτίας των ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ (και κάπως ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΩΝ) αναφορών του σε ορισμένες Ιστορικές και Πολιτικές δυνάμεις των περασμένων δεκαετιών.

Η απάντησή μου στο εν λόγω κείμενο παραμένει, παρ' όλα αυτά, στο νήμα. Περιλαμβάνοντας και περικοπές ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΜΑΧΕΣ ΑΥΤΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ. Διερωτώμαι αν θα ήταν δεοντολογικά επιθυμητό να σβήσω και εγώ την απάντησή μου στο εξαφανισμένο αυτό κείμενο του "Γιώργος ανέντ", ώστε οι περικοπές με τις επιθέσεις στις παραπάνω Ιστορικές δυνάμεις να μην παραμένουν εδώ.

Nikoss
Site Admin

Συμμετέχουν: 07 Απρ 08

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Νοέ 22, 2025 2:07 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ο σύντροφος για άλλη μια φορά υπερέβη τα εσκαμμένα, προσπάθησα να το στείλω στις κούνιες αλλά δεν πήγαινε και έτσι το έσβησα...
Το δικό σου έμεινε λόγω ευπρέπειας, αναφέροντας επί πλέον και τις επίμαχες φράσεις...
Επιστροφή στην κορυφή
Γιώργος ανέντ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Νοέ 22, 2025 1:47 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση στον obelix Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Θεωρώ ότι οι ύβρεις και οι συκοφαντίες εις βάρος μου από την πρώτη στιγμή που έστειλα όχι μόνο αυτό το κείμενο αλλά και προηγούμενα άρθρα μου σε σχέση με την Ρωσία ή για τις ΗΠΑ και τον Τραμπ πρέπει να απαντώνται.Πρεπει να απαντώνται οι ύβρεις περί "οπιομανους"ή οι στρεβλώσεις πέρι "αναμασηματος των θέσεων του τέταρτου Ράιχ"κλπ ψεύδη.

Τον πείραξε τον εν λόγω με το ψευδώνυμο Οβελίξ, επειδή του παρέθεσα κάποια πράγματα που συνέβησαν στο πρόσφατο παρελθόν; Είναι αληθινά γεγονότα και όχι προβολή κάποιων "αγωνιστικών περγαμηνών".

Προφανώς πειραχτηκε για τα περί αρχειομαρξισμου κλπ αλλά όταν δεν έχει επιχειρήματα παρά μόνο μου παραθέτει ότι βλέπει στο πενταπόσταγμα βρίζοντας με ; Εγώ θεωρώ ότι αντιμετωπισα ένα οργανωμένο μπλόκ επίθεσης με στόχο την ιδεολογία μου.Με πρόσχημα διάφορες απόψεις μου ο στόχος του και αυτού και διαφόρων άλλων κύκλων είναι το χτύπημα των ιδεών του σοσιαλισμού χωρίς σοσιαλδημοκρατικές και κομμουνιστικές στρεβλώσεις χτύπημα κάθε άποψης με συνεπή αντιιμπεριαλιστικό αντιδυτικο προσανατολισμό.

Δεχτηκα ανοικεια επίθεση γιατί προσπαθώ να εκφράσω ένα μη δογματικό μαρξισμό και να μην παγιδευομαι σε ψευτοδιπολα στηρίζοντας πάντα ότι δημιουργικό παρήγαγε το αριστερό κομμουνιστικό και σοσιαλιστικό κίνημα διεθνώς.Εγω δεν είμαι ούτε τροτσκιστής ούτε σταλινικός ( αν και με σταλινικές ρίζε) αλλά προσπαθώ να εκφράσω ένα άλλο σοσιαλιστικό στίγμα έχοντας ιστορικές αναφορές στην ΕΑΜικη εθνική αντίσταση και στο ιστορικό πρώιμο ΠΑΚ ΠΑΣΟΚ της 3ης Σεπτεμβρίου και διεθνώς με τα μεγάλα λαϊκά σοσιαλιστικά κινήματα του τρίτου κόσμου.

Θεωρω λοιπόν ότι έχω το δικαίωμα να εκφράσω τις απόψεις μου και η επίθεση Οβελίξ είναι μία προσπάθεια συγκεκριμένων κύκλων να επιβάλουν ένα πλέγμα λογοκρισίας στις δικές μου απόψεις και σε ένα ολόκληρο ρεύμα απόψεων.Ξερω πολύ καλά αυτό το μηχανισμό.Αναπαραγωγη ύβρεων, απάντηση στην απάντηση και στο τέλος κατασυκοφαντηση.

Δυστυχως έτσι έχουν τα πράγματα δεν μπορεί να μπαίνει στο ίδιο τσουβαλι ο δεχόμενος επίθεση λασπολογία με λασπολογους και συκοφαντες . Είχα πει κάποια στιγμή ότι δεν θα ξαναστειλω κείμενο αλλά το αναιρεσα δυστυχώς.Παραμονευει δυστυχώς ο κάθε Οβελίξ ως αστυνομία σκέψης απομονώνοντας κάθε φράση μου έτσι που θα το ζήλευε και η κάθε αυτού αστυνομία.

Αποχωρω λοιπόν στα αλήθεια αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο σε φτηνούς συκοφάντες και διαστρεβλωτες της αλήθειας.Θεωρω τον Οβελίξ εντελώς στημένο και θεωρώ ότι δεν είναι μόνος του.Ας αφήσω λοιπόν το σάιτ στην ησυχία του θεωρώντας ότι έκανα τελικά λάθος που είχα στείλει κείμενα μου.Η προσπάθεια Οβελίξ ήταν ουσιαστικά μια ντεφακτο προσπάθεια λογοκρισίας.

Απο το σάιτ αυτό εξαιρω μόνο κάποιους καλούς συντρόφους όπως τον Alfon τόν vangelπου ξέρουν τι πιστεύω και έχουμε συμβαδίσει μαζί όχι σε εικονικές περιηγήσεις τού ίντερνετ αλλά στο ευρύτερο λαϊκό κίνημα σε απεργίες και διαδηλώσεις με κοινά πολιτικά προτάγματα παρά τις ιδεολογικές διαφορές μας.Με κοινούς συκοφάντες που δυστυχώς έχω γνωρίσει παρά πολλούς στο κίνημα δεν θέλω ούτε διάλογο ούτε κουβέντα.

Νικη στην Ρωσία, νίκη στον άξονα αντίστασης των εθνών και ανυπότακτων λαών.Χωρις καμία εμπιστοσύνη σε Πούτιν και κάθε ολιγαρχία μα πίστη στον αγώνα του ρωσικού λαού και στήριξη στο ΚΚΡΟ και τις αριστερές πατριωτικές αντιφασιστικές δυνάμεις του Ντονμπας.

Νικη στους λαούς της περιφέρειας συνολική ήττα του ιμπεριαλισμού και υπεριμπεριαλισμου.
Επιστροφή στην κορυφή
Obelix

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Νοέ 22, 2025 7:50 pm    Θέμα δημοσίευσης: Αντί απάντησης, ΠΡΟΒΛΕΨΗ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ο "Γιώργος ανέντ" επαναλαμβάνει απλά αυτά που έγραψε και πιο πριν, ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ, παρ' όλο ότι του απάντησα επίσης ΕΠΑΝΕΙΛΙΗΜΜΕΝΑ. Μόνο που τώρα ΤΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΙ (ως προς τις ΦΑΝΤΑΣΙΟΠΛΗΞΙΕΣ):

Γιώργος ανέντ έγραψε:
...θεωρώ ότι αντιμετωπισα ένα οργανωμένο μπλόκ επίθεσης με στόχο την ιδεολογία μου...

...η επίθεση Οβελίξ είναι μία προσπάθεια συγκεκριμένων κύκλων να επιβάλουν ένα πλέγμα λογοκρισίας στις δικές μου απόψεις και σε ένα ολόκληρο ρεύμα απόψεων...

Θεωρω τον Οβελίξ εντελώς στημένο και θεωρώ ότι δεν είναι μόνος του.

Οι υπογραμμίσεις δικές μου.

ΦΑΝΤΑΣΙΟΠΛΗΞΙΕΣ αντάξιες ενός ΜΠΕΡΙΑ...Όσοι με ξέρουν στο "ΠΑΤΑΡΙ" (κάποιοι από το 1979) ξέρουν και ΠΟΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ αρμόζει, τόσο σε αυτές όσο και στο υπόλοιπο κείμενο του εν λόγω χρήστη.

Απάντηση από εμένα είναι πασιφανές ότι δεν θα εξυπηρετούσε τίποτα. Θα απασχολούσε μόνο ενοχλητικά το site. Περιορίζομαι σε μια (κατά το δυνατόν γενική) πρόβλεψη, σχετικά με την Ρωσία, την Ουκρανία, τον Πούτιν, τον Trump, τον πόλεμο, την Ε.Ε., το NATO και όσα άλλα χωρέσουν από αυτά που απασχόλησαν το παρόν νήμα και κάθε άλλο σχετικό.

Π Ρ Ο Β Λ Ε Ψ Η

1) Ο επί ΤΕΣΣΕΡΑ - 4 - ΕΤΗ εξελισσόμενος πόλεμος στην Ουκρανία - πόλεμος της ΡΩΣΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΟΥ ΤΟΥ NATO (με συμμετοχή στο τελευταίο ΚΑΙ ΤΩΝ Η.Π.Α., χονδρικά μέχρι την αρχή του 2025), σύντομα θα ΛΗΞΕΙ.

2) Η λήξη αυτή του πολέμου θα πραγματοποιηθεί ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΟΥ ΖΕΛΕΝΣΚΙ. Η Ουκρανία ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΥΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ, είτε με ΑΜΕΣΗ ΠΛΗΡΗ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗ, είτε (το πιο πιθανό) με ανάδειξη ενός καθεστώτος ΣΥΜΜΑΧΙΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ. Το Донбасс και οι άλλες επίμαχες περιοχές της Ανατολικής Ουκρανίας ΘΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ, κατά πάσα πιθανότητα μαζί με την Οδησσό. Ότι έχει σχέση με το NATO και την Ε.Ε. ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ (βλεπε και κατωτέρω).

3) Η ωσάνω έκβαση του πολέμου θα επιφέρει την ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ και την ΔΙΑΛΥΣΗ της Ε.Ε. και του NATO, καθώς οι δύο αυτές συνιστώσες του 4ου Ράιχ ουσιαστικά είναι ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ, εις ό,τι αφορά την Ευρώπη. 'Όσα από τα (πρώην) κράτη μέλη τους δεν υιοθετήσουν ΡΙΖΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ (πλησιάζοντας, π.χ., τους BRICS ή οδηγούμενα σε ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ) ΘΑ ΑΝΤΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΕΣ, ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΩΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, ίσως και φαινόμενα ΠΟΛΥΔΙΑΣΠΑΣΗΣ (κατά το πρότυπο της ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ).

4) Η ωσάνω έκβαση του πολέμου θα βρει τις Η.Π.Α. ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ (ενδεχομένως ΑΙΜΑΤΗΡΟΥ), σε ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ, με το ΔΟΛΛΑΡΙΟ να έχει καταστεί ΥΠΕΡΠΛΗΘΩΡΙΣΤΙΚΟ ΚΟΥΡΕΛΟΧΑΡΤΟ έχοντας χάσει την σύνδεσή του με το πετρέλαιο και την ιδιότητά του ως παγκόσμιου αποθεματικού, ενώ είναι πολύ πιθανόν να υπάρξουν και εδώ φαινόμενα ΠΟΛΥΔΙΑΣΠΑΣΗΣ. Τα 'σχέδια" του Donald Trump για "κατάκτηση του...ΚΑΝΑΔΑ", για "κατάκτηση της...ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑΣ", για "κατάκτηση του...ΠΑΝΑΜΑ", για "μετατροπή της ΓΑΖΑ σε...ΡΙΒΙΕΡΑ", για "εξάλειψη του ΜΑΔΟΥΡΟ ως...αρχιβαρώνου της Κοκαΐνης" και γενικά περί "Make America Great Again" (και περί..."επανεκκίνησης του Καπιταλισμού υπό την ηγεσία των Η.Π.Α." που ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΥΝ ορισμένοι!) θα αποτελούν πλέον, το πολύ πολύ, ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ, ΜΑΚΡΙΝΕΣ και ΑΣΑΦΕΙΣ (αν απομένει ακόμα κάτι από το Hollywood, ίσως αποτελέσουν σενάρια για ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΚΩΜΩΔΙΕΣ, παρόμοιες με το "To be or not to be" [Mel Brooks, 1983] ή το "L' as des as" ["Ο άσος των άσων", Jean-Paul Belmondo, 1982]).

5) Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ των Η.Π.Α. και της Ε.Ε. δεν θα περιοριστεί εδώ. Θα ΣΥΜΠΑΡΑΣΥΡΕΙ και ΚΡΑΤΗ - ΜΠΡΑΒΟΥΣ εκτός Ευρώπης και Αμερικής, ιδιαίτερα στην Μέση Ανατολή, με πρώτο το ΙΣΡΑΗΛ. Το σιωναζιστικό μόρφωμα θα αντιμετωπίσει ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ και ΔΙΑΛΥΣΗ, παύοντας ίσως ΣΥΝΤΟΜΑ να υπάρχει. Η Γάζα θα παραμείνει ΥΠΟ ΤΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ HAMAS, ο οποίος σύντομα θα επεκταθεί ΚΑΙ Στην Δυτική Όχθη...και ΑΛΛΟΥ.

6) Η νίκη της Ρωσίας επί του NATO δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί χωρίς αντίστοιχο ΤΣΑΚΙΣΜΑ και ΣΑΡΩΣΗ των Ολιγαρχών στο εσωτερικό της Ρωσίας. Στο τέλος του πολέμου η Ρωσία θα βρεθεί να πιάνει πάλι το νήμα από εκεί που το άφησε ΠΡΙΝ ΤΟ 1990, ίσως και ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΤΕ. Αν αυτό θα γίνει υπό την ηγεσία του ΠΟΥΤΙΝ ή με τον τελευταίο να έχει ΠΑΡΑΜΕΡΙΣΤΕΙ, μένει να το διαπιστώσουμε. Το πιθανότερο είναι ότι ο Πούτιν θα οδηγήσει την Ρωσία για αρκετό ακόμα δρόμο προς αυτήν την κατεύθυνση πριν αγγίξει τα όριά του και σταλεί "στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας", καθώς δεν έχει τίποτα το ισχυρό και βιώσιμο στον ΝΥΝ (2025, όχι ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΠΡΙΝ!) Καπιταλισμό της δύσης προκειμένου να πιαστεί από αυτό και να επαναλάβει τους άλλοτε τυχοδιωκτισμούς του Γιέλτσιν (και, σε κάποιο βαθμό, και τους δικούς του πριν το 2022). Απεναντίας ο Πούτιν ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΤΟ 4ο ΡΑΪΧ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ, ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ. ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΗΦΑΓΑ ΔΥΣΗ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ. Και τον εκμηδενισμό αυτόν του 4ου Ράιχ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΟΝ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΛΙΓΑΡΧΩΝ.

7) Ό,τι ισχύει για την Ρωσία, ισχύει λίγο πολύ και για την ΚΙΝΑ.

ΑΥΤΗ είναι η πρόβλεψή μου (εκ του ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ και με ΜΕΓΙΣΤΗ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ). Αν ο "Γιώργος ανέντ" -ή οποιοσδήποτε άλλος- έχει άλλη πρόβλεψη, ας την διατυπώσει και από εκεί και πέρα..."ΕΔΩ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ"! Τα "ξεκατινιάσματα" ΔΕΝ ΟΔΗΓΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ. Την τελειωτική απάντηση θα την δώσουν -όπως πάντα- ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ. Ας τα ΑΝΑΜΕΝΟΜΕ!

Έχει τροποποιηθεί από τον/την Obelix στις Κυρ Νοέ 23, 2025 1:09 am, 2 φορές συνολικά
Επιστροφή στην κορυφή
Obelix

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Νοέ 22, 2025 9:09 pm    Θέμα δημοσίευσης: Δια του λόγου το αληθές. Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μερτς σε Τραμπ: Εάν η Ουκρανία χάσει τον πόλεμο θα υπάρξει αντίκτυπος σε όλη την Ευρώπη

Ο Trump? "Τα έκανε απάνω του"; Ή μήπως δεν είχε το νου στον Merz, αλλά ΣΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΥ ΜΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ Η.Π.Α.; ("Τέτοια ώρα τέτοια λόγια!")
vngelis

Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Νοέ 24, 2025 10:06 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Για Γεωργο
Ολη η διαφορα γυρναει ξανα πισω στη ταξικη φυση της πρωην ΕΣΣΔ. Με λιγα λογια εαν οι δυτικοφιλοι ολιγαρχες εχουν το πανω η το κατω χερι.
Το οτι ο Πουτιν αποφευγε εμφυλιο πολεμο στη χωρα του και η Ουκρανια τμημα της χωρα του ειναι το εκανε για να μην παει σε πολεμικη οικονομια και να πεθανει πολυς κοσμος. Αλλα μια ποθ ηταν η πλατη του στο τοιχο υποχρεωθηκε να μπει στο τιγανι και να χωρεψει. Και απ'την στιγμη που μπηκε τελειωσε και η πλανδημια ειδη μια επιδραση στο παγκοσμιο συμφερον των λαων.

Δεν ειναι επαναστατικη ηγεσια ο Πουτιν οπως δεν ειναι επαναστατικες ηγεσιες σε πολλες χωρες που βρισκονται στο ματι του κυκλωνα αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν αγωνιζονται να σταθουν ορθιοι. Το προβλημα ειναι οτι κυριαρχει διαδυκτιακια απο ατομα με σταλινογενη καταγωγη η αποψη οτι οι BRICS ειναι μια και τα ιδια με τον ΑγγλοΑμερικανικο ιμπεριαλισμο του G7 και οτι μια νικη της Ρωσια δεν θα δημιουργησει ρηγματα ουτε στην ΕΕ αλλα ουτε στις ΗΠΑ επειδη εχει πεσει πληρης ηττοπαθεια λογου των μνημονιων, της λαθρομεταναστευσης, της υπογεννητικοτητας και την αμερικανοποιηση της ελληνικης κοινωνιας.

Η μονη υποχωρηση του Πουτιν ειναι εαν δεχτει συμφωνια ΧΩΡΙΣ Οδυσσο και ΥπερΔηνηστρια και εκει θα εχει το ιδιο προβλημα στην αναποδη με τον Ζελε. Πεθανε τοσος κοσμος και αφησαν το ενδεχομενο να ξαναρχισει πολεμος ενω απ την αλλη εαν ο Ζελε συμφωνσει να παραχωρησει εδαφη θα τον φανε...

Μια σειρα αρθρα απο διαφουρους εχοθν προσπαθησει να εξυγησουν την κατασταση

Ιστοριογραφια των παραμαγαζων του νεοσταλινισμου
https://vngelis.blogspot.com/2025/05/blog-post_11.html

Η Ηττα της Δυσης

https://vngelis.blogspot.com/2025/06/blog-post_13.html

Η σημασία του Κομμουνισμού εν όψη της κατάρρευσης του παγκόσμιου καπιταλισμού

https://vngelis.blogspot.com/2025/07/blog-post.html

Η Ρωσια του Χθες και Σημερα
https://vngelis.blogspot.com/2025/08/blog-post.html

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥΤΙΝ ΤΡΑΜΠ, ΚΑΙ Η ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ.....
https://vngelis.blogspot.com/2025/08/blog-post_14.html

"Τείνε χείρα βοηθείας"

https://vngelis.blogspot.com/2025/08/blog-post_16.html

Ποιοι και σε ποια περιοδο στην ιστορια υιοθέτησαν τον κρατικο καπιταλισμο στη Ρωσια
https://vngelis.blogspot.com/2025/08/blog-post_19.html

Η Σοβιετική Γραφειοκρατία από την γέννηση της μέχρι σήμερα και πως αντιδρά όταν νιώθει ότι χάνει τα προνόμιά της.

https://vngelis.blogspot.com/2025/11/blog-post_15.html
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Obelix

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Νοέ 25, 2025 11:17 am    Θέμα δημοσίευσης: Link Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Προβλεψη: Τι Μελλει Γενέσθαι Ρωσια και ΝΑΤΟ
https://vngelis.blogspot.com/2025/11/blog-post_23.html

Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Νοέ 28, 2025 8:31 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Γιώργο Ανένταχτε μέσα από τον διάλογο βγαίνουν τα περισσότερα συμπεράσματα και μέσα από την πορεία της ζωής. Αν διαβάσεις τα εκατό (100) χρόνια Ρωσικής γραφειοκρατίας θα δεις ότι η χώρα αυτή όλα αυτά τα χρόνια δοκιμάζεται από την εσωτερική γραφειοκρατία της και από τους εξωτερικούς δυτικούς ιμπεριαλιστές που την ονειρεύονται κομμάτι -κομμάτι και να την εξορύξουν σπιθαμή σπιθαμή. Και όμως αυτά τα επτά (7) χρόνια που τα εργατικά συμβούλια ανέλαβαν την διαχείριση των εργοστασίων, την παραγωγή, και οι Μπολσεβίκοι με προεξέχοντες φυσικά τον Λένιν και τον Τρότσκι(και όποιος δεν αναφέρει την συμβολή του τα χρόνια αυτά απλά είναι σταλινικός με παρωπίδες) που οργάνωσαν το κράτος και ίδρυσαν τον κόκκινο στρατό αρχής εξαρχής με εργάτες(προλεταριάτο κανονικό) ,στάθηκαν ικανά να αντέξουν τα επόμενα χρόνια μέχρι και σήμερα, και όχι μόνο να αντέξουν, σήμερα νικάνε ολόκληρη την δύση και ολόκληρο το ιμπεριαλιστικό σύστημα εκτός αλλά και εντός των τειχών. Το εργατικό μανιφέστο των Μπολσεβίκων του Λένιν και του Τρότσκι έδωσε τέτοια μαθήματα ζωής εκείνη την περίοδο που σήμερα ένα κράτος και ένας αρχηγός του με Ορθόδοξα συναισθήματα, έχουν καταφέρει να ενώσουν θρησκείες και φυλές μιας αχανούς χώρας απέναντι σε έναν εχθρό πολύ δυνατότερο, πολύ μεγαλύτερο, πολύ πιο ισχυρό και να τον νικήσουν. Η Ρωσία Γιώργο είναι μια άλλου τύπου Μέση Ανατολή, με θρησκείες , φυλές, πλούτο και κομβικό σημείο επικράτησης ολόκληρου του πλανήτη. Είδες τι έκαναν οι δυτικοί στην Μ. Ανατολή που διέλυσαν έναν λαό, και καθήλωσαν όλες τις αραβικές χώρες αλλά και μερικές Αφρικανικές με ΜΟΝΟ ένα κομμάτι γης ανάμεσα τους. Και δεν φταίει ο Λόρενς της Αραβίας που το πέτυχαν αυτό...

Φταίει η πολιτική, κοινωνική θρησκευτική και βιομηχανική καθυστέρηση που είχε ολόκληρη αυτή η περιοχή τα χρόνια εκείνα και κατάφεραν να φυτέψουν τον σπόρο της διχόνοιας στην γη της Παλαιστίνης και σήμερα έχει βάλει χέρι σε Αίγυπτο, Ιορδανία, Συρία, Λίβανο, Σ. Αραβία, Η.Α.Ε, Σουδάν, Ιράκ, Ομάν.

Ποιοι κατάφεραν και κράτησαν ζωντανή την γη της Ρωσίας λοιπόν; Ποιοι έδωσαν τις βάσεις για να είναι ενωμένοι σαν λαός; Ποιοι είχαν κάνει τέτοια οργάνωση που την μεταλαμπαδεύσαν σε όλες τις επόμενες γενιές και τα εργοστάσια δούλευαν με τέτοιο τρόπο που κράτησαν μια διαλυμένη πολιτικά χώρα , όρθια;

Ο Στάλιν που διέλυσε τον Κόκκινο Στρατό και έστειλε στα Γκουλάγκ χιλιάδες πολιτικούς κρατουμένους και χιλιάδες που δολοφόνησε και η γραφειοκρατία του για να κρατήσει τα προνόμια της διέλυσε όλες τις χώρες γύρω από αυτήν μετά τον Β.Π.Π μετακομίζοντας την βιομηχανική τους δύναμη στα βάθη της Ρωσίας και κάνοντας τες ασπίδα για αυτόν;

Ο Χρουστσόφ που ενώ εξαφάνισε τον σταλινισμό, λοξοδρομούσε στα δυτικά πλούτη και μόνο στην κρίση των πυραύλων ξύπνησε επειδή κινδύνευαν τα προνόμια του; Να μην αναφέρω καθόλου Γιέλτσιν και Γκορμπατσόφ, νομίζω όλοι καταλαβαίνουμε τι προσπάθησαν να κάνουν, και θα χάσουμε φαιά ουσία και θα προσθέσουμε απλά αράδες. Και τελικά σήμερα η χώρα αυτή που περιγράφω νικάει, και όχι μόνο νικάει και εξελίσσεται εν μέσω πολέμου(πράγμα πρωτόγνωρο στα χρονικά) αλλά θέτει και τους όρους για την λήξη του και ταυτόχρονα έχει εξαπλωθεί σε Αφρική και Ασία στρατιωτικά και πολιτικά. Πως τα κατάφερε αυτά Γιώργο; Με τις χειραψίες του Στάλιν με τον Ρούζβελτ και τον Τσόρτσιλ στα γενέθλια του; Με τις βότκες που κερνούσε ο Κλίντον τον Μπορίς; Ή με την πίτσα Hut του σημαδεμένου; Δεν έχει καταφέρει να ολοκληρωθεί η καπιταλιστική παλινόρθωση στην Ρωσία ,έχουν γίνει προσπάθειες όντως αλλά δεν ολοκληρώθηκαν μέχρι σήμερα. Κάποιοι μιλούν για κρατικό καπιταλισμό. Αν θες ονομάζουμε έτσι την γραφειοκρατία που ονόμασε ο Τρότσκι αλλά και πάλι αυτή η γραφειοκρατία( η κρατικός καπιταλισμός ) όσο προχωράει μπροστά κοιτάζει και πίσω που και πού , ενώ ο καπιταλισμός της Δύσης δεν κοιτάζει πίσω. Κοιτάζει στην εργατική επανάσταση που οργάνωσε ο Λένιν με τον Τρότσκι και σήμερα καμία αναφορά δεν γίνεται στον δεύτερο γιατί δεν βολεύει το σύστημα να μάθει ο απολίτικος λαός την ζωή ενός επαναστάτη. Και να είσαι σίγουρος ότι η γραφειοκρατία όταν νικήσει θα προσπαθήσει να καλύψει τον χώρο της αλλά για να το πετύχει αυτό θα πρέπει να δώσει οξυγόνο ,κίνητρα, πολιτισμό, οικονομία, προνόμια και στον λαό γιατί ο λαός προστατεύει πάντα τελικά αυτού του είδους την μορφή εξουσίας στο τέλος, και όλες οι αρχές της χώρας αυτής απορρέουν από το 1917 και τότε ο Στάλιν ήταν ,ότι είναι ο φραπές σήμερα στον ΟΠΕΚΕΠΕ...

Δεν υποστηρίζω την γραφειοκρατία, επειδή την αναλύω, αλλά μέσω αυτής όπως όλα δείχνουν θα περάσουμε στον κομμουνισμό και την κοινοκτημοσύνη. Και πως θα οδηγηθούμε; Μα μελετώντας την ζωή και τα γραπτά του Ρώσου επαναστάτη Λέοντα Τρότσκι που την αποτύπωσε απόλυτα με τον χαρισματικό τρόπο που είχε, και οι αστικές και σταλινικές εξεγέρσεις είναι αντεπαναστατικές από την φύση τους να θυμάσαι γιατί προστατεύουν τα προνόμια τους...ενώ ο εργάτης έχει μόνο τις αλυσίδες να σπάσει.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς και εις το επανιδείν στις πλατείες και στους δρόμους!!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Γιώργος ανέντ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Νοέ 29, 2025 10:02 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση στον επισκέπτη. Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αν δεν θέλουμε να μηδενίζουμε τα επιτεύγματα της μεγάλης λαϊκής σοσιαλιστικής επανάστασης του Οκτώβρη του 17 στην Ρωσία τότε όντως δεν μπορούμε να έχουμε μία μονομερή ιστορική ματιά.Δεν μπορεί λοιπόν με τίποτα αφού το θέτεις έτσι,να μην μιλήσουμε για τον μεγάλο πατριωτικό πόλεμο κατά του γερμανικού ναζίζίιμπεριαλισμού υπό την ηγεσία του Στάλιν και του Ζούκοφ και το ηρωικό έπος του μεγάλου σοβιετικού λαού που υπεράσπισε τη γη και την μεγάλη λαϊκή σοσιαλιστική επανάσταση παρότι ήδη κυρίαρχη ήταν η γραφειοκρατική ελίτ.Μια ελίτ που δεν ήρθε έτσι ξαφνικά τό 1924μετα το θάνατο του Λένιν αλλά στήθηκε ανδρώθηκε ήδη από την εποχή της επανάστασης του Οκτώβρη του 17 σταδιακά και με καθοριστικό ρόλο του Τρότσκι.Θεωρω ότι δεν "παλινορθωθηκε ο καπιταλισμός"στην Ρωσία διότι απλούστατα μέσα στα πλαίσια της μετάβασης η γραφειοκρατική ελίτ πήρε το πάνω χέρι στην εξουσία και στα μέσα παραγωγής και οικονομίας εξωβελιζοντας (στο όνομα της εργατικής τάξης και των συμμάχων της)τις εργατικές λαϊκές μάζες από την εξουσία διαμορφώνοντας σταδιακά εκμεταλλευτικές σχέσεις παραγωγής και οικονομίας.Τονυποβαθρο του καπιταλισμού στην Ρωσία στήθηκε από την νεπ και από την κρατικό καπιταλιστική λογική του Λένιν και μάλιστα και με την στρατιωτική στήριξη Τρότσκι (Κροστανδη,Ταμποφ κλπ) για να μήν μιλήσουμε για την άποψη του Τρότσκι που πρώτος πριν από το Στάλιν μίλησε για βίαιη κολεκτιβοποίηση της αγροτικής παραγωγής ή για την στρατιωτικοποίηση του κόμματος και των συνδικάτων.Το ζήτημα όμως δεν είναι να αναλωθουμε σε ατελείωτες ώρες θεωρίας.Αλλα να βλέπουμε την ουσία της κατάστασης.Συμφωνω λοιπόν ότι η Ρωσία απειλείται διαχρονικά από την Δύση.Ομως η λογική της λεγόμενης "διεθνούς επανάστασης"του Τρότσκι ειδικά στην περίοδο της ιμπεριαλιστικής περικύκλωσης μόνο ενοποιητικος παράγοντας δεν ήταν για την Ρωσία αλλά στοιχείο διάλυσης.Ετσι αξιολογώ σε ένα πρώτο πεδίο, σωστή την θέση του Στάλιν για σοσιαλισμό σε μια χώρα θέτοντας πολύ σωστά την οικοδόμηση του σοσιαλισμού σε εθνική βάση.Για μένα αυτή η λογική λειτούργησε και λειτουργεί ως τα σήμερα στην Ρωσία και αποτελεί τον ενοποιητικό εθνικό και κοινωνικό παράγοντα που καί σήμερα οδηγεί την Ρωσία και τις λαϊκές δημοκρατίες του Ντονμπας σε νίκες απέναντι στην Δύση όχι η γραφειοκρατική ελίτ που μετεξελιχθηκε σε αστική τάξη μαφιοζικη και ματοβαμμενη πατώντας πάνω στον ιδρώτα και το αίμα του λαού.Οχι η γραφειοκρατική ελίτ δεν είναι ο γεννήτορας του κομμουνισμού αλλά η κινητήρια δύναμη δημιουργίας και διαμόρφωσης του ρωσικού καπιταλισμού.Μιλαω πάντα με βάση τα ρωσικά δεδομένα έτσι;εγώ δεν μιλάω με όρους μιας "διεθνούς"γιατί ως σοσιαλιστής πιστεύω ότι ο σοσιαλισμός πρέπει να χτιστεί σε εθνική βάση σε κάθε χώρα ξεχωριστά και μόνο σε αυτό το πλαίσιο μόνο σε αυτό, αξιολογώ θετικά την εθνική θέση του Στάλιν και όχι βέβαια υπέρ του σταλινισμού.Για μένα κάθε χώρα με οδηγό βέβαια το μαρξισμό όχι ως δόγμα αλλά ως μία διαρκή κίνηση, θεωρώ ότι σε κάθε χώρα ξεχωριστά υπάρχουν διαφορετικές συνθήκες που γεννούν διαφορετικές πρωτοποριες για το σοσιαλισμό.Για τις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής επειδή ακριβώς λείπουν εκείνα τα ενοποιητικα στοιχεία που κάποτε οδήγησαν σε μεγάλες επαναστάσεις για αυτό το λόγο είναι έρμαιο του ιμπεριαλισμού.Το παράδειγμα τού αραβικού λαού είναι το πιο χαρακτηριστικό δείγμα έλλειψης των δυνάμεων του παναραβισμου και εθνικού σοσιαλισμού ηγετών όπως ο Γιάσερ Αραφάτ ο Νάσερ, Καντάφι ή ο φυλακισμένος ηγέτης της ΦΑΤΑΧ ο Μπαργκουτι κλπ.Ομως δεν μπορούμε να υποτιμούμε ούτε και αυτές τις χώρες.Ο Τραορέ στην Μπουρκίνα Φάσο ξαναπιάνει το νήμα του αφρικανικού σοσιαλισμού και ταυτόχρονα συμμαχεί με την Ρωσία και τον άξονα αντίστασης.Αυτα ήθελα να πω, πάντα καλοπροαίρετα και συγγνώμη που απασχολω το σάιτ.Στους δρόμους λοιπόν και στις πλατείες και ο καθένας με τις ιδεολογικές αρχές και διαφωνίες αλλά επειδή ξέρω ποιος είσαι τουλάχιστον έχουμε κοινά προτάγματα πολιτικά όπως η εθνική ανεξαρτησία και η πλερια κοινωνική απελευθέρωση.Οι ύβρεις και συκοφαντίες δεν μου αρέσουν.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4  Επόμενη
Σελίδα 2 από 4

Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης