patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς

Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Μωρή παρθένα;

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
antivirus
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάϊ 26, 2015 3:04 pm    Θέμα δημοσίευσης: Μωρή παρθένα; Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μωρή παρθένα;

https://www.youtube.com/watch?v=1q7fxNQ_10A

Κωνσταντοπούλου: Προς πάσα κατεύθυνση και προς αυτούς που κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Η τοποθέτηση της Προέδρου της Βουλής είναι ότι η λέξη «λαθρομετανάστες» από όποιον και αν εκφέρεται είναι ρατσιστική και πρέπει να αποφεύγεται, δεν πρέπει να διατυπώνεται εντός Βουλής. Όποιος κάνει ότι δεν καταλαβαίνει προφανώς θέλει να ξεχάσουμε την πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία ιδρύθηκαν τα Κέντρα Κράτησης.

Τρίτη παρατήρηση: Διακινείται και θα απαντήσω και θα διαψεύσω μόνο στο βαθμό που αφορά τη λειτουργία του Κοινοβουλίου και το πόσο ανεκτό είναι ή δεν είναι το Κοινοβούλιο. Διακινείτε μέσα από δημοσιεύματα, μέσα από ιστοσελίδες οι οποίες επιμένουν στην παραπληροφόρηση, διότι δε μαθαίνουν από το πάθημα τους, ότι δήθεν ζήτησαν αντιπροσωπεία των μεταλλωρύχων να δει την πρόεδρο της Βουλής και δήθεν απερρίφθη αυτό το αίτημα τους. Διευκρινίζω λοιπόν ότι εζήτησε μια αντιπροσωπία πράγματι, αποτελούμενη από τρία άτομα να δουν την πρόεδρο της Βουλής, τους ενημέρωσε το γραφείο μου ότι βεβαίως μπορούν να δουν την πρόεδρο της Βουλής, μόνο που εκείνη την ώρα διεξαγόταν η διάσκεψη των προέδρων στην οποία συμμετείχαμε, του ζητήθηκε να αναμείνουν, είπαν ότι δεν μπορούν να αναμείνουν σήμερα και θα επανέλθουν αύριο. Αυτά για εκείνους που επιμένουν να λειτουργούν ως μονταζιέρα. Η δε πολιτική της Βουλής σε σχέση με τα συλλαλητήρια, σε σχέση με τα κινήματα, σε σχέση με τους πολίτες γενικά όποιοι κι αν είναι αυτοί, είναι η πρακτική της Ανοιχτής Βουλής. Γι αυτό και ανοίξαμε τη Βουλή και δέχτηκα το αντιφασιστικό συλλαλητήριο πριν από δύο μήνες, ανοίξαμε τη Βουλή την ημέρα κατά του ρατσισμού 21 Μαρτίου και δέχτηκα όλες τις μεταναστευτικές κοινότητες και μάλιστα στην αίθουσα γερουσίας κάναμε και μία ζωντανή συζήτηση που και αυτή ενόχλησε και ανοίγουμε την πόρτα της Βουλής στην κοινωνία και σε όλους. Κατά τον ίδιο τρόπο άνοιξε η πύλη της Βουλής το πρωί σε εκείνους τους συγγενείς θυμάτων τρομοκρατικών επιθέσεων που θέλησαν να μοιράσουν υλικό και να διαμαρτυρηθούν για το νομοσχέδιο άνοιξε η πύλη της Βουλής και πραγματοποίησαν αυτή την διαμαρτυρία και αυτήν την άσκηση συνταγματικών δικαιωμάτων. Νομίζω ότι θα πρέπει λίγο όλοι να εκπαιδευτούμε σε περισσότερη δημοκρατία και να μην ενοχλούμαστε γιατί αυτά όταν κάποιοι τα ασκούν μπορεί να αισθανόμαστε καταπιεζόμενοι, όταν εμείς τα ασκούμε αισθανόμαστε ότι απελευθερωνόμαστε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητάει τον λόγο:
Η Κωνσταντοπούλου αφού ξεσκίστηκε να μιλάει : απευθύνεται στον Μητσοτάκη: Έχετε τον λόγο για δύο λεπτά.

Μητσοτάκης, (τώρα που έχουν απέναντι το ΣΥΡΙΖΑ το παίζουν πατριώτες) Ένα λεπτό. Πληροφορήθηκα κυρία πρόεδρε ότι κάνατε κάποια επίπληξη σε συναδέλφους διότι χρησιμοποιούν τον όρο λαθρομετανάστες. Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι σ’ αυτή την αίθουσα λογοκρισία δεν δεχόμαστε, και πάντως όχι από σας. Οι συνάδελφοι έχουν το δικαίωμα να εκφράζονται ελεύθερα και να χρησιμοποιούν του όρους που θεωρούν πιο κατάλληλους. Θα παρακαλούσα αυτές τις παραινέσεις στο Σώμα να τις αποφεύγεται από δω και στο εξής. Ξεφεύγουν κατά πολύ των αρμοδιοτήτων σας. Δεύτερον, αναφέρατε ότι δεν μπορέσατε να δείτε μία αποστολή διεκπροσώπηση των εργαζόμενων στις Σκουριές που ζήτησαν να σας συναντήσουν επειδή την ίδια ώρα συνεδρίαζε η διάσκεψη των προέδρων. Έτυχε να τους συναντήσω εγώ την ώρα που έμπαιναν στην Βουλή, ήταν ακριβώς τρεις και τέταρτο. Επειδή συμμετέχω στην διάσκεψη των προέδρων θα σας παρακαλούσα την επόμενη φορά να είσθε λίγο πιο ακριβής.

Κωνσταντοπούλου: Φαίνεται ότι ζήτησαν να σας δουν πριν από μένα διότι εμένα ζήτησαν να με δουν κύριε Μητσοτάκη στις πέντε.

Κωνσταντοπούλου: Το μόνο που έχω να πω σε σχέση με την παρατήρηση ότι η λέξη «λαθρομετανάστες» εντάσσεται στην ελευθερία έκφρασης είναι ότι ελέγχεται αυτή σας η άποψη κυρίως από τις εκθέσεις του επιτρόπου ανθρωπίνων δικαιωμάτων του συμβουλίου της Ευρώπης του κυρίου Νιλς Μούιζνιεκς ο οποίος για τέτοιες αναφορές δυστυχώς αξιωματούχων της κυβερνήσεως σας έχει διαλάβει πολύ πολύ επιβαρυντικά σχόλια και συμπεράσματα για την χώρα μας. Θα σας πρότεινα να μην επιμείνετε σ αυτό. Έχετε βεβαίως το δικαίωμα.

Κατά δεύτερον θα ήθελα να σας πω ότι η δική μου ενημέρωση είναι ότι οι άνθρωποι που ζήτησαν σήμερα να με δουν σήμερα στις 5μμ, σας είπα, προφανώς εσάς σας θέλησαν νωρίτερα, αλλά εμένα με ζήτησαν στις 5μμ θα επανέλθουν αύριο και θα τους συναντήσω. Αυτή την ενημέρωση έχω, εκτός αν εσείς έχετε κάποια άλλη ενημέρωση. Τρίτον, σε σχέση με το δικαίωμα εκείνων που διαδηλώνουν στα σκαλιά του περιστυλίου, σήμερα διαδήλωσαν στα σκαλιά του περιστυλίου και ειδικότερα μοίρασαν υλικό δέκα άνθρωποι η κα. Δέσποινα Ανδρουλιδάκη, η κα. Αλεξία Μπακογιάννη, η κα. Ειρήνη Μομφεράτου, ο κ. Γιώργος Μομφεράτος, η κα. Σταυρούλα Αξιαρλιάν, ο κ. Νικόλαος Περατικός, ο κ. Μιχαήλ Περατικός, η κα Μαρία Βρανοπούλου, ο κ Δημήτριος Βρανόπουλος και ο κ. Στέλιος Κίλιας. Επομένως κ. Μητσοτάκη άσκησαν κι αυτοί ένα συνταγματικό δικαίωμα.

Κωνσταντοπούλου: Τώρα τι θέλετε κ. Μητσοτάκη, να πείτε ότι δώσατε άδεια για τα θεωρία; Πείτε το, παρακαλώ. Μα τι θέλετε. Ήταν προσκεκλημένοι για τα θεωρία, πραγματοποίησαν όμως και μία διαδήλωση.

Μητσοτάκης: Ομιλεί μη ακουόμενος…

Κωνσταντοπούλου: Ελάτε κύριε Μητσοτάκη… νομίζω ότι έχουν όλα αποκαλυφθεί και ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο. Και μπορούμε να μνημονεύσουμε και πολλούς άλλους στοίχους, άμα θέλετε…

Μάλλον μεγάλη κουφάλα…
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης