Επισκέπτης
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ Σεπ 11, 2020 8:03 am Θέμα δημοσίευσης: Το κενό εξουσίας-Που να πιστέψει σήμερα ο Έλληνας; |
|
|
Το κενό εξουσίας-Που να πιστέψει σήμερα ο Έλληνας;
Σήμερα που πιστεύει ο ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ, αδέλφια; Ούτε καν στον ίδιο του τον ΕΑΥΤΟ! Κάθε βράδυ ξαπλώνει το κεφάλι του στο μαξιλάρι της αγωνίας! Σε αυτά που του ΦΥΤΕΥΟΥΝ στο μυαλό. Και τι σκέφτεται; Το πρόστιμο της αστυνομίας, αν δεν φορέσει αντι-covid 19 μάσκα, τις δηλώσεις του Ερντογάν πως θα του κάνει πόλεμο, τον ΕΝΦΙΑ που έρχεται, την δουλειά που ΔΕΝ έχει ή, που δεν αμείβεται επαρκώς, στο αν είναι επικίνδυνοι ή, όχι οι μετανάστες, αν θα έχουμε καλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα από την γείτονα, πότε θα μάθουμε από τον Αυτιά για τα αναδρομικά στις συντάξεις….Και πάει λέγοντας. Και ξυπνάει ο σημερινός Έλληνας και μονολογεί Καβαφικά: «Πως πέρασαν οι μέρες, πως πέρασαν τα χρόνια….».
Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ιός ΔΕΝ είναι ο κοροιδό -ιος. Είναι η αγωνία, ο τρόμος, η θλίψη στα βλέμματα, το χαμηλωμένο κεφάλι. Η χειρότερη απειλή ΔΕΝ είναι η Τουρκία. Είναι η έλλειψη κοινωνικής συνοχής, ο πανικός, η έλλειψη κάθε προοπτικής. Όσο φοβόμαστε εμείς την Τουρκία, άλλα τόσο φοβούνται κι εκείνοι εμάς. Η διαφορά μας είναι πως στις δύο τελευταίες γενεές εμείς τον μοναδικό πόλεμο που κάναμε ήταν ο λουλουδοπόλεμος στα μπουζούκια, κι εκείνοι έκαναν «ασκήσεις» στα “barlarsokağı”, μια σειρά από μπαρ & παμπ στην οδό Iskele και στην οδό Kadife, στην περιοχή Kadıköy όταν είχε για πρόγραμμα τον …χορό της κοιλιάς.
Δεν θέλω να τεντώσω άλλο το «σεντόνι» της σκέψης μου. Όντως εγώ μπορεί να ΠΙΣΤΕΥΩ «εις έναν Θεό Πατέρα Παντοκράτορα…». Μα επειδή ο Θεός μου , έχει ομολογήσει κατά τας γραφάς πως υπάρχει ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ, έ, συμφωνώ πως στις μέρες μας (ή, μάλλον στις νύχτες του μυαλού μας) μας πήρε ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ και μας ΣΗΚΩΣΕ. Και έχει πολλούς υπηρέτες που ασελγούν στην ίδια μας τη ζωή, στην οικογένεια, στην καθημερινότητα. Να είστε βέβαιοι….Ζουν ανάμεσά μας και τους γνωρίζουμε άπαντες. Αλλά μονίμως έχουμε μάθει να ζούμε με….βαρβάρους. Και τι θα κάνουμε δίχως αυτούς; |
|