|
patari.org Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
|
| Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
| Συγγραφέας |
Μήνυμα |
Επισκέπτης
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Νοέ 21, 2009 3:11 pm Θέμα δημοσίευσης: ως προς τον τιτλο της ιστοσελιδας |
|
|
Θελω να υποβαλω μια ερωτηση, αλλα παρακαλω πολυ να μου απαντησουν ΜΟΝΟ οι διαχειριστες/δημιουργοι της ιστοσελιδας και οχι ο καθε επισκεπτης, διοτι η ερωτηση απευθυνεται στους πρωτους! Εφοσον ονομαζεστε "πατριωτικη αριστερα", εκ των πραγματων σημαινει, οτι α) θεωρειτε οτι υπαρχουν πατριωτες και αντιπατριωτες, β) δεχεστε τον διαχωρισμο, δεξια-αριστερα
Οποτε, ρωταω, 1)ποια ειναι κατα τη γνωμη σας η αντιπατριωτικη αριστερα(εφοσον εσεις ειστε, η πατριωτικη) και οι ιδεες της?
2) υπαρχει πατριωτικη δεξια, η οχι(δεν εννοω σωνει και καλα, οργανωμενο φορεα, αλλα κυριως, ιδεολογια)?
Ξαναλεω οτι με ενδιαφερει η γνωμη των διαχειριστων, ως επισημη γνωμη της ιστοσελιδας και οχι των επισκεπτων |
|
| Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
ένας από αυτούς που ρωτάς Επισκέπτης
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Νοέ 21, 2009 6:07 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Πολύ συνοπτικά:
α) Η αντιπατριωτική αριστερά είναι σύσσωμη η "Αριστερά", δηλαδή αυτό το καθεστωτικό καρκίνωμα που καπηλεύεται σήμερα τον όρο. Οι γνήσιοι και δίχως επιδότηση αριστεροί (ρεαλιστές ή ρομαντικοί αλλά σίγουρα αγνοί) είναι πάντα εξ ορισμού πατριώτες.
Η διατύπωση "πατριωτική αριστερά" μοιάζει με πλεονασμό. Είναι σαν να λέμε "δίκαιος δικαστής". Όμως δυστυχώς στις μέρες αυτές τα αυτονόητα έχουν καταντήσει από πολλούς διαπραγματεύσιμα.
Αν δεν ήταν πατριωτική η αριστερά, τότε τί θα ήταν, δωσιλογική; Επιπλέον δεν υπάρχει καμία αντιπαλότητα ανάμεσα στο έθνος και τον διεθνισμό. Το αντίθετο, υπάρχει σύνθεση. Μόνο άσχετοι και εχθρικοί με τον κομμουνισμό βλέπουν αντίφαση στις έννοιες έθνος και διεθνισμός, και μόνο οι έμμισθοι προβοκάτορες και δωσίλογοι της ψευτοαριστεράς έχουν συμφέρον να παρουσιάζουν το άσπρο που διδάχτηκαν ήδη απ' το νηπιαγωγείο της "αριστερής" τους θητείας ως μαύρο.
Αυτά ήταν πάντα αυτονόητα και ουδέποτε δεν χωρούσε τόση συζήτηση. Ακόμη κι αυτός ο Ζαχαριάδης, με τον Μεταξά να τον έχει φυλακίσει, κάτω από τις διαταγές του στρατού του δικτάτορα καλούσε τον ελληνικό λαό και τα μέλη του ΚΚΕ να υπερασπιστούν την πατρίδα ενάντια στους ναζί. Ενάντια δηλαδή σε αυτούς που υποτίθεται μάχονται σήμερα οι "φασιστοφάγοι" "αντιεθνικιστές" της πλάκας. Τί είναι σήμερα ο Άρης αν τον κρίνουμε με τα στάνταρ του σύγχρονου "αντιεθνικισμού"; Δεν έχουν έρθει τα πάνω κάτω πλέον;
Δες εδώ
http://patari.org/forum/viewtopic.php?p=8495
τι αναγκάζεται να ομολογήσει ο ίδιος ο Αλαβάνος για να μην έρθει σε ρήξη με τα στοιχειώδη που διδάχτηκε κάποτε ως επίδοξος αριστερός.
2) Πατριωτική δεξιά ως ιδεολογία (όχι ως συνείδηση) είναι ιστορικά και κοινωνικά αδύνατο να υπάρξει. Πόσο μάλιστα ως φορέας. Δεξιές, πατριωτικές και συνεπώς συγχισμένες και "αταξικές" συνειδήσεις ασφαλώς υπάρχουν, άσχετα αν είναι κατ' αυτό τον τρόπο εγκλωβισμένες ή χειραγωγίσιμες... |
|
|
 |
no one Επισκέπτης
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Νοέ 21, 2009 6:53 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Βλέπω ότι ένας απ’ αυτούς που ρωτάς σου απάντησε. Μια και τις έγραψα όμως τις παρακάτω αράδες, τις ανεβάζω και περιμένω τη δική σου απάντηση.
Φίλε «επισκέπτη» μια και δεν βλέπω τους διαχειριστές της ιστοσελίδας να σου απαντούν και επειδή πιθανή δική μου απάντηση δεν σου κάνει αφού δεν είμαι διαχειριστής, και εσένα μόνο επίσημες γνώμες σε ενδιαφέρουν, τότε, για να γίνει κουβέντα θα σου υποβάλω μόνο ερωτήσεις, κι αν θέλεις απαντάς. Εμένα με ενδιαφέρουν όλες οι γνώμες:
α) Υπάρχουν πατριώτες και αντιπατριώτες; Ποιοι είναι οι μεν και ποιοι οι δε; β) Υπάρχει δεξιά και αριστερά; γ) Υπάρχει κατά τη γνώμη σου αντιπατριωτική και πατριωτική δεξιά; Και ποια είναι η ιδεολογία τους; δ) Υπάρχει πατριωτική αριστερά; (δεν εννοώ απαραίτητα φορέα). |
|
|
 |
Επισκέπτης
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Νοέ 21, 2009 7:52 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
[quote:9e9f2431e9="no one"]Βλέπω ότι ένας απ’ αυτούς που ρωτάς σου απάντησε. Μια και τις έγραψα όμως τις παρακάτω αράδες, τις ανεβάζω και περιμένω τη δική σου απάντηση.
Φίλε «επισκέπτη» μια και δεν βλέπω τους διαχειριστές της ιστοσελίδας να σου απαντούν και επειδή πιθανή δική μου απάντηση δεν σου κάνει αφού δεν είμαι διαχειριστής, και εσένα μόνο επίσημες γνώμες σε ενδιαφέρουν, τότε, για να γίνει κουβέντα θα σου υποβάλω μόνο ερωτήσεις, κι αν θέλεις απαντάς. Εμένα με ενδιαφέρουν όλες οι γνώμες:
α) Υπάρχουν πατριώτες και αντιπατριώτες; Ποιοι είναι οι μεν και ποιοι οι δε; β) Υπάρχει δεξιά και αριστερά; γ) Υπάρχει κατά τη γνώμη σου αντιπατριωτική και πατριωτική δεξιά; Και ποια είναι η ιδεολογία τους; δ) Υπάρχει πατριωτική αριστερά; (δεν εννοώ απαραίτητα φορέα). | Φιλε "no one" σου απαντω
α) θεωρω οτι οι περισσοτεροι ανθρωποι ειναι πατριωτες, διοτι κατα τη γνωμη μου, ειναι κατι εντελως φυσιολογικο το να αγαπαει καποιος την πατριδα του!! Στο δικο μου μυαλο, ακουγεται εντελως διαστροφικο, το να μισει καποιος την πατριδα του!! Καποιοι συγχεουν την πατριδα, με το κρατος η το πολιτευμα και δημιουργουν την εντυπωση στον εαυτο τους, οτι ειναι αντιπατριωτες, ενω απλα ειναι συγχισμενοι!! Κατα τ'αλλα ομως, ειναι και τι περιεχομενο θελουμε να δωσουμε στην πατριδα μας, εθνικο η πολυεθνικο, για παραδειγμα!! Εγω προσωπικα, πιστευω στην εννοια του εθνους(φυλετικη, αλλα κυριως πνευματικη/συνειδησιακη κατασταση), καποιος αλλος οχι, οποτε αναγκαστικα θα ερθουμε σε συγκρουση ως προς το τι πατριδα θελουμε! Βεβαιως οποιος βλαπτει συνειδητα την πατριδα του, προφανως και δεν ειναι πατριωτης β) δεξια και αριστερα σιγουρα υπηρχε και υπαρχει ακομα, αλλα κατα τη γνωμη μου, εχει αλλοιωθει η και μεταλλαχθει το νοημα τους και δεν το λεω σαν κακο, διοτι οπως αλλαζουν οι κοινωνιες, οι νοοτροπιες και οι καταστασεις, ετσι αλλαζουν και αυτα! Δεν ειναι αυθυπαρκτα, βασισμενα στον ανθρωπο και στην εκεστοτε κοινωνια ειναι! Παντως επειδη δεν πιστευω οτι ολα ειναι ειτε ασπρο, ειτε μαυρο, δεν μπορω να καταταξω σαφως τον εαυτο μου σε αυτο το διπολο και για να γινω πιο σαφης, ας δωσω ενα παραδειγμα ως προς το τι θεωρουνταν δεξια προδικτατορικα(οπου ηταν πιο σαφεις οι ιδεολογιες). Βασικα και ουσιωδη στοιχεια της τοτε δεξιας ηταν 1) υποστηριξη του βασιλικου θεσμου, 2) υποστηριξη της ελευθερης οικονομιας(καπιταλισμος), 3) εμφαση στις παραδοσεις, τη θρησκεια(χριστιανικη) και γενικα στην εννοια του εθνους 4) πεποιθηση οτι πρεπει να ανηκουμε στο ΝΑΤΟ
Αν περιγραψω το τι πιστευω εγω, ιδεολογικα/κοσμοθεωρητικα, εχουμε και λεμε, 1) πιστη στην εννοια του εθνους(οπως προανεφερα), 2) αθρησκος(οχι αθεος, πιστευω οτι υπαρχει θεος), αλλα οχι αντιχριστιανος(αντιμετωπιζω την Ορθοδοξια ως μερος της παραδοσεως μας)
3) Υποστηριζω τη δημιουργια μικτου οικονομικου συστηματος, οπου ναι μεν θα υπαρχει ιδιωτικη πρωτοβουλια και ατομικες περιουσιες, αλλα η ιδιωτικη πρωτοβουλια, θα πηγαζει απο οικονομια ελεγχομενη και ρυθμιζομενη απο το κρατος(και με τα απαραιτητα, φυσικα, κρατικα μονοπωλια), ετσι ωστε να υπαρχει οσο το δυνατον δικαιοτερη κατανομη πλουτου και η οικονομια να υπαρχει προς οφελος του εθνους και οχι μονο μιας καστας! 4)εθνικη ανεξαρτησια και κατα της παγκοσμιοποιησης
Με βαση λοιπον τα παραπανω, κρινεις οτι μπορω να καταταχθω ξεκαθαρα, καπου πανω στον πυλωνα δεξια-αριστερα?
Συνεχιζοντας στις ερωτησεις σου, για το αν υπαρχει πατριωτικη δεξια και αντιπατριωτικη και αν υπαρχει πατριωτικη αριστερα, τα συγχωνευω και απαντω για ολα(αν και νομιζω, εχεις καταλαβει τη θεση μου, πανω κατω).
Αν καποιος θελει ΟΝΤΩΣ, το καλο της Ελλαδος και δεν επιθυμει να εξυπηρετησει ιδιοτελεις σκοπους, η σκοπους αλλων κρατων εις βαρος της Ελλαδος, ειναι για μενα, πατριωτης! Ας ονομαζει τον εαυτο του, οπως θελει, αριστερο, δεξιο, κεντρωο! Δεν θα κατηγορησω ευκολα κανεναν, λογω του πως χαρακτηριζει τον εαυτο του, διοτι δεν ειναι καθολου σιγουρο του αν γνωριζει κι ο ιδιος ακριβως, το τι σημαινουν οι οροι αυτοι(αριστερος, δεξιος...), οποτε το μονο ευκολο, ειναι οι χαρακτηρισμοι( ο αριστερος να πει το δεξιο, φασιστα, ο δεξιος, τον αριστερο, προδοτη κλπ), ενω ειναι μαλλον η βιτρινα και οχι το περιεχομενο. Βεβαιως για να δεις ποιο ειναι οντως το καλο της Ελλαδος, δεν ειναι απλη υποθεση, πρεπει να μελετησεις πρωτα(ιστορια, φιλοσοφια, οικονομια, διπλωματια) και μετα να συζητησεις, με αλλους που εχουν τις ιδιες ανησυχιες με σενα, ακομα και αν διαφωνεις σε καποια πραγματα!! Δεν μπορουμε να συμφωνουμε σε ολα, αλλα θα βρεθει η χρυση τομη!! Γι'αυτη τη χρυση τομη πρεπει να παλεψουμε και οχι να ειμαστε αδιαλλακτοι! Γι'αυτο μιλησα για τη μικτη οικονομια, διοτι θεωρω οτι ειναι χρυση τομη, σε αντιθεση με τον απολυτο κρατισμο και τον απολυτο φιλελευθερισμο! Γι'αυτο υποστηριζω την ελεγχομενη μεταναστευση και βεβαιως την απαγορευση εισοδου στους λαθραιους, σε αντιθεση με τους χρυσαυγιτες που λενε, εξω ολοι οι ξενοι, αλλα και σε αντιθεση με τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ, που λενε, μεσα ολοι οι ξενοι! Γι'αυτο και ειμαι υπερ μιας περηφανης και ανεξαρτητης εξωτερικης πολιτικης, σε αντιθεση με τους ραγιαδες που συνεχως προσκυνανε, αλλα και τους αλλους που νομιζουν οτι μ'ενα ντου, θα παρουμε την Πολη! Ολα αυτα κατα τη γνωμη μου, ειναι χρυσες τομες και προς τα εκει πιστευω οτι πρεπει να βαδισουμε, διοτι με αδιαλλαξια, δεν νομιζω να καταφερουμε κατι το καλο! προς εκεινη την κατευθυνση ειναι, για να κλεισω κιολας και η γνωμη μου οτι πρεπει να φτιαχτει ενα κοινο μνημειο για τους πεσοντες και των δυο πλευρων του Εμφυλιου! Διοτι περα απο τις ηγεσιες, ειμαι σιγουρος οτι και στον ΔΣΕ, αλλα και στον κυβερνητικο στρατο, υπηρχαν παληκαρια, που απλα ηθελαν το καλυτερο για την πατριδα τους και τιποτα παραπανω! Προφανως και ο απλος ανταρτης δεν πολεμουσε, για να του κατσει ο Σταλιν στο σβερκο, αλλα ουτε και ο απλος φανταρος της αλλης πλευρας, πολεμουσε ωστε να εχει τον αμερικανο πανω απ'το κεφαλι του!
Ελπιζω να εγινα κατανοητος |
|