|
||||||||
| ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Επισκέπτης |
|
|||||||
| Διακομιστής Επισκέπτης |
|
|||||||
| Obelix Συμμετέχουν: 08 Δεκ 08 Δημοσιεύσεις: 4193 |
Obelix περιγράφεις γεγονότα που έπεσαν στην αντίληψη σου αλλά δεν βλέπω να βγάζεις κάποιο μάθημα από αυτά. Δεν ήμουν εκεί, γιατί όπως έχει δηλωθεί σε άλλη ενότητα, αν υπάρξει χρυσαυγήτικο καπέλωμα, (με όλες τις αναπόφευκτες συνέπειες) εμείς δεν έχουμε καμιά θέση στην συγκέντρωση. Όμως είμαι σε θέση να γνωρίζω ποια είναι η γυναίκα που μίλησε, σε ποια συγκεκριμένη περιοχή του κέντρου μένει και τι βιώνει καθημερινά αυτή, η οικογένεια της, και οι γείτονές της. Αντί να κάνεις «ρεπορτάζ», μήπως θα ήταν πιο ωφέλιμο για την συζήτηση και για όλους μας εδώ να προσπαθήσεις να βγάλεις κάποια συμπεράσματα π.χ απ’ την δήλωση αυτής της γυναίκας; Να μη μείνουμε στα φαινόμενα αλλά να πάμε πίσω απ’ αυτά, στις αιτίες τους; Δεν βλέπω γιατί πρέπει (όπως λες) «να περιμένουμε και άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις, πριν συμπεράνουμε κάτι». | |||||||
| [quote="Nikoss"]Πύρρειος νίκη, της Χρυσής Αυγής
Δηλαδή ΤΙ έχασε η Χρυσή Αυγή; ΤΙ "απώλειες" είχε; [quote:2e4e06ef05="Nikoss"]Κατάφεραν να την καπελώσουν... | |
| [quote:dbbde83488="Δ. Τούμπανης"]...Δεν βλέπω γιατί πρέπει (όπως λες) «να περιμένουμε και άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις, πριν συμπεράνουμε κάτι». | |
| Σημειωτέον: Στην "αντισυγκέντρωση" των "αντιρατσιστών", που τη διοργάνωναν - υποτίθεται - και "ομάδες μεταναστών", δεν υπήρχε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ. Όπως δεν υπήρχε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ στη συγκέντρωση των "επιτροπών πολιτών".
"Όμοιος ομοίω αεί πελάζει..." _________________ ILS SONT FOUS, CES AMERICAINS! |
|
| [quote:6b31a3ef39="Obelix"]Σημειωτέον: Στην "αντισυγκέντρωση" των "αντιρατσιστών", που τη διοργάνωναν - υποτίθεται - και "ομάδες μεταναστών", δεν υπήρχε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ. Όπως δεν υπήρχε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ στη συγκέντρωση των "επιτροπών πολιτών".
"Όμοιος ομοίω αεί πελάζει..." | |
| [quote:fe48c67405="Anonymous"][quote:fe48c67405="Obelix"]Σημειωτέον: Στην "αντισυγκέντρωση" των "αντιρατσιστών", που τη διοργάνωναν - υποτίθεται - και "ομάδες μεταναστών", δεν υπήρχε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ. Όπως δεν υπήρχε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ στη συγκέντρωση των "επιτροπών πολιτών".
"Όμοιος ομοίω αεί πελάζει..." | |
obelix έγραψε :
Κάπου αλλού obelix έγραψε :
Τελικά ρε obelix υπήρχαν πολίτες ή δεν υπήρχαν Αποφάσισε τι γραμμή θα κρατήσεις… Άντε γιατί βαρέθηκα τις βλακείες σου... |
|||||
| Υπερεντατικά μαθήματα πολιτικής σκέψης (και ιστορίας) για τους Οβελίξ
(Και παράλληλη απάντηση στα ψυχωτικούς σαλτιμπάγκους που κρυφομπανίζουνε και προβοκάρουν) Οβελίξ, χαίρεσαι που ο ελληνικός ρατσιστικός λαός είναι ξεκρέμαστος από πολιτικά κόμματα μπροστά στον αποκλεισμό της "πολυπολιτισμικότητας" που βιώνει και ο ίδιος πληρώνει; Χαίρεσαι που παραδίδεται έρμαιο στον λαϊκισμό των ακροδεξιών; Εγώ χαίρομαι πολύ. Έβγαλα μπόλικο ψωμάκι διαπιστώνοντας πόσο ρατσιστής είναι ο ελληνικός λαός αλλά ποτέ δεν έκανα κάτι για να τον αποτρέψω από αυτό -δηλαδή να γίνει. ΑΝ βέβαια δεχτούμε ότι πράγματι έγινε ποτέ ρατσιστής... Πρόσεχε πού θα σε πάω τώρα... Θυμάσαι τον Αντρέα τον Παπαντρέου και πόσο μαγγιώρικα χειριζόταν την μάζες το '80; Τί μαχαλομαγγιές, έ; Άπιαστος! Θέλω τώρα να μου κάνεις μια χάρη. Μπορείς να μεταφερθείς με την φαντασία σου, σ' εκείνη την εποχή; ας πούμε στα 1984, μια κάποια Κυριακή βράδυ; Και αμέσως μετά να νιώσεις ότι ξυπνάς την επόμενη μέρα, δηλαδή εκείνη την κάποια Δευτέρα του 1984 και στην πασοκική Ελλαδάρα του Παπαντρέα να ανακαλύψεις ότι εν μια νυκτί έχεις ξημερώσει με 3,5 εκατομύρρια άγνωστους ανθρώπους γύρω σου, με άγνωστες γλώσσες και άγνωστο πολιτισμό. Ανέργους, πάμφτωχους, να σε τραβάνε μοιραία στο βιωτικό τους επίπεδο, να χέζουν ελλείψη αποπάτου παραδίπλα σου και να εγκληματούν για να ζήσουν. Κι επειδή σαν ρατσιστής που είμαι ξέχασα το κυριώτερο, ότι δηλαδή δεν εγκληματούν όλοι, ούτε είναι όλοι κακούργοι, σκέψου ότι δουλεύουν για το ένα τρίτο απ' όσο θα έπρεπε να δουλεύουν, κάνουν πέντε δουλειές ταυτόχρονα και ασθμαίνουν να καλύψουν τον χαμένο χρόνο που τους έκλεψε ο Χότζα στερώντας τους την Μερτσέντες και το MTV. Μετά Οβελίξ πώς μπορείς να συνεχίσεις το σενάριο; Εγώ φαντάζομαι να βγαίνει στο μπαλκόνι ΜΕΣΑ ΣΕ ΧΡΟΝΟ dt ο Αντρέας ο Παπαντρέου, όχι από κανένα ενδιαφέρον για τα μεροκάματα ή τα συνδικάτα αλλά για να είναι συνεπής στον λαϊκισμό του και τον αμερικανικά διατεταγμένο "αντιαμερικανισμό" του, (είναι είπαμε ο μάστορης των μαζών!) και ηλεκτρίζοντας το πλήθος, παθιάζοντάς το, φτάνοντας το στο αμόκ και την υστερία να του μεταδίδει με τα μεγαβάτ του Μπιρσίμ (τον θυμάσαι; ) τον παλμό του πάθους και της φρενίτιδας: "Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΑΜΦΘΗΝΩΝ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΩΝ ΔΟΥΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΦΕΡΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΕ ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ! ΤΙΜΗΜΕΝΑ ΓΗΡΑΤΕΙΑ ΝΑ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΑΥΛΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΣ ΑΜΠΑΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΕΣ ΤΟΥΣ! ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΝΕΙΑΤΑ ΔΙΧΩΣ ΓΚΕΤΟ ΚΑΙ "ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ" ΣΧΟΛΕΙΑ. ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ! ΒΟΥΡ! Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΣΟΥ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ!" Εσύ πιστεύεις Οβελίξ, ότι σε αυτό το τρελό σενάριο με έναν Παπαντρέα να πρέπει να υπερασπίσει τον λαϊκισμό του και το προφίλ του φιλολαϊκού ηγέτη και του προστάτη των αδυνάτων, που πήρε τις συντάξεις του ΙΚΑ από πείνας και τις έκανε συντάξεις ανθρώπινες (για να τις ξαναξεφτιλίσει σε δύο χρόνια με τον πληθωρισμό αλλά αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο) ή που έπαιζε τάβλι με τον Καντάφι και την ΕΣΣΔ για να κλ... μαλλί οι Δεξιοί και να παθαίνουν οι ροζ αμερικανόδουλοι εγκεφαλικό, σε μια υποθετική του απόφαση να σταματήσει την λαθρομετανάστευση γιατί αυτό συμφέρει τον ελληνικό λαό "του ξεριζωμού, της εθνικής αντίστασης, του 114, του Πολυτεχνείου" και τα άλλα συναφή που έλεγε μαγγιώρικα και η ψυχή των μαζών εκτινασσότανε λες Οβελίξ, ΣΕ ΡΩΤΑΩ, να έπαιρνε υπ' όψιν του κανέναν καραγκιοζάκο μην τον χαρακτηρίσει ρατσιστή; ΠΟΙΟΝ ΡΕ ΟΒΕΛΙΞ; ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΤΟΝ ΠΕΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗ; 1) ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΤΣΟΥΤΣΕΚΙ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΑΝ ΟΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ; 2) ΚΑΜΜΙΑ ΠΑΞΙΜΑΔΟΚΛΕΦΤΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΚΟΥΤΟΥΠΩΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΣΤΟ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΜΑΘΟΥΝ (ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΨΗΦΙΣΟΥΝ) ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΥΡΩΡΟ ΤΟΥΣ; 3) ΚΑΜΜΙΑ ΑΔΕΡΦΗ ΚΑΝΕΝΟΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΠΟΛΙΚΕΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΑΝΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΙΣΜΟ; 4) ΚΑΝΕΝΑ ΒΛΑΧΑΚΙ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΓΚΡΑΒΑΡΑ ΚΑΙ ΓΛΕΙΦΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ "ΑΡΙΣΤΕΡΑ" ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΦΑΚΟ; 5) ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΑΠΙΟΚΟΙΛΙΑ ΛΙΓΔΗ ΠΟΥ ΕΤΕΡΟΦΩΤΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕ ΚΑΜΜΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΖΟΥΣΑ ΜΑΛΑΚΙΟΥΛΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΦΑΝΕΙ ΣΕ ΚΑΝΑ ΠΛΑΝΟ; 6) ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟ, ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΙΟΝΑΚΙ; 7) ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟ ΑΛΚΟΟΛΙΚΟ Η ΚΑΝΕΝΑΝ ΙΝΣΤΡΟΥΧΤΟΡΑ ΤΗΣ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ" ΜΑΣΤΟΥΡΑΣ; 8 ) Η ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟ ΡΕΤΑΛΙ-ΜΕΤΕΞΕΛΛΙΓΜΕΝΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΤΡΑΒΕΣΤΙ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ; ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΛΜΑΓΕ ΡΕ ΟΒΕΛΙΞ; Ποιός χωρίς τάσεις αυτοκτονίας θα τα έβαζε με τον ποτέ με τον Παπαντρέα ή ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΜΕ ΕΝΑΝ ΣΟΥΠΕΡ ΛΑÚΚΙΣΤΗ ΚΑΙ ΛΑΟΠΛΑΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ, ρε Οβελίξ; Και ποιός θα τον αποκαλούσε μάλιστα και ρατσιστή; Η Γκόλφω του θείου μου του Λάμπρου; Που τα τσουράπια της μυρίζουνε ακόμη τυρίλας και που σφάξαμε για χάρη της πέντε γελάδια για να την σπουδάσουμε στα Λονδίνα "διεθνείς σχέσεις" για να την διορίσουμε επιτετραμένη και σύμβουλο και ανθυποκελευστή στα κοινοτικά κονδύλια και στα πολυπολιτισμικά προγράμματα; Και επειδή ρητορικά ρωτάω, το ΚΚΕ, η θρασύδειλη αυτή γραφειοκρατεία, θα τολμούσε να πεί τις πουστιές που λέει σήμερα για το μεταναστευτικό ή θα καλυπτότανε πίσω από τον Παπαντρέα; ΥΠΕΡΦΑΛΛΑΓΙΖΟΝΤΑΣ τον μάλιστα σε πλειοδοσία "ρατσιστικών; συνθημάτων;;;; Έξω από το ΝΑΤΟ έλεγε αυτός; Δέκα φορές έξω από το ΝΑΤΟ έλεγε το ΚΚΕ. (τώρα το λέει μία και πρακτικά το στηρίζει δέκα). Τέλος στην λαθρομετανάστευση θα έλεγε ο Αντρέας; Δέκα φορές τέλος θα έλεγε και το ΚΚΕδάκι. Τώρα τί γίνεται Οβελίξ; Τώρα έχει αλλάξει το σκηνικό του πολιτικού παραμυθιάσματος. Πάνε οι λαϊκισμοί του '80 και τα αρ....δάτα παπατζιλίκια που εκτοξεύονταν από τα μπαλκόνια και κάνανε τις πλατείες να τραντάζουνε. Περάσαμε στην ψυχολογία του 1990, στην ψυχολογία του "τα κεφάλια μέσα" και της φιλελεύθερης επιτήρησης του καθαρτήριου Ανδρουλάκη και του Ανδριανόπουλου. Ο Ελληνικός λαός από "κυρίαρχος και περήφανος" για τον Παπαντρέα, ξέπεσε σε "σπάταλος και τεμπέλης" για τον Μητσοτάκη. Που συμβούλευε ότι για την ασφαλιστική σταθερότητα πρέπει να δουλεύουμε περισσότερο και να πεθαίνουμε γρηγορότερα. Σε αυτό το κλίμα Οβελίξ, που διήρκεσε και διαρκεί 20 χρόνια, ΣΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΠΙΤΙΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΗΞΗΣ επειδή ακριβώς και αυτοί οι λαϊκιστές που καπηλεύονταν την αριστερά παρήλθαν, βρήκανε την ευκαιρεία όλοι οι ανύπαρκτοι, κάθε καρυδιάς καρύδι, κάθε ξωφλημένο σούργελο και κάθε κούφια πορδή, κάτι κουραδόμαγγες του τηλεφακού αλλά και του ιντερνετικού πληκτρολογίου, (ξέρεις τί γραφικά καταντήματα συμπεριλαμβάνω), να ξεμυτίσουνε από τις τρύπες τους και να αποκτήσουνε πολιτικό λόγο και πολιτική ύπαρξη κατηγορώντας τον ανυπεράσπιστο λαό ΓΙΑ ΡΑΤΣΙΣΤΗ, ΦΑΣΙΣΤΑ ΚΑΙ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΟ. ΜΥΡΙΣΤΗΚΑΝΕ ΨΩΜΑΚΙ!!! ΖΕΣΤΟ ΨΩΜΑΚΙ!!!! ΖΕΣΤΟ ΦΡΕΣΚΟΦΟΥΡΝΙΣΜΕΝΟ ΨΩΜΑΚΙ!!! Κι είχαν μια πείνα!! Βολεύτηκαν! Γίναν άνθρωποι! Κακό πράγμα η πείνα και η φτώχεια... Καλό πράγμα τα Βόρεια Προάστεια. Τώρα λοιπόν Οβελίξ, μετά από όλα αυτά, πες μου, εγώ, που τόσα χρόνια διαπιστώνω γύρω μου, απλώς διαπιστώνω και ποιός ξέρει άμα είμαι τυχερός και κατορθώνω να πέσω μέσα όσον αφορά το συμπέρασμα, τί ευθύνη έχω ΕΓΩ που σήμερα ανακαλύπτω, ελλείψη μιας υποτυπώδους πολιτικάντικης στέγης, ελλείψη ΛΑÚΚΙΣΤΗ ηγέτη που θα σε αγγίξει στο βάσανό σου (δεν λέω ιδεολόγου ηγέτη γιατί αυτοί δεν έρχονται από την μια μέρα στην άλλη) ότι ο απλός κοσμάκης, απροστάτευτος, τρομοκρατημένος, αφανιζόμενος και κατεξευτελισμένος, αναγκάζεται να καταφύγει και στην πιο μαύρη αντίδραση που θα του πεί ένα από τα τόσα που έχει ανάγκη να ακούσει επειδή τα βιώνει;;;;; Οβελίξ; Δεν παρατάμε για λίγο τα υπερεπιστημινικά και να δούμε πόσο κάνει ένα κι ένα;;; |
|
| Παρεμπιπτόντως, οι ψυχωτικοί σαλτιμπάγκοι έχουν ξεφύγει πολύ και έχουν ξετραχηλωθεί πολύ. Μιας και το έφερε η κουβέντα.
Ας ουρήσουνε και λίγο.... |
|
| Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες |
||
|
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης |